thumbnail_primeramarkt1

Prijs valt in Primera van Bodegravers

Op maandag 1 juli namen de Bodegravers Jurgen en Fauve Kok de sleutels van de Primera op de markt in Gouda aan van de voormalige eigenaren Mirjam en Herman Kok die hier meer dan 40 jaar zaten. Een mooi detail: Op diezelfde dag werd bekend dat de prijs van 100.000 euro is gevallen op een lot dat in de zaak is verkocht.
Staatslot na één dag

“Het is heel bijzonder, je hebt die winkel net een dag, en dan word je dinsdagochtend uit je bed gebeld dat er mooi nieuws is. De accountmanager van de Nederlandse loterij belde dat er een lot was gevallen op de Primera in Gouda. Hoe uniek is het als je die winkel 1 dag hebt en dan 100.000 euro op de winkel is gevallen”, aldus een enthousiaste de Kok. De winnaar is sinds vanmiddag bekend.

Imperium

De twee Bodegraafse ondernemers zijn in 2011 begonnen met een Primerawinkel aan het Raadhuisplein in Bodegraven. De rest is geschiedenis; ze runnen nu in totaal zes Primera zaken in Waddinxveen, Primera Gildenburgh in Winkelcentrum Bloemendaal, Ter Aar, het Oude Centrum Leidschendam en nu dus ook in Gouda.

Local Hero

“Het grappige aan de Primera is, het is een coöperatie. Het idee van samen sterk staan en tegelijkertijd ook Winkel van Sinkel zijn. De bijzondere combinatie van producten en diensten die wij samenbrengen in een stenen winkel, die werkt. De identiteit klopt, het verhaal klopt, dat vind ik er zo leuk aan”, aldus Jurgen Kok, die samen met zijn vrouw Fauve ouder is van drie kinderen.

“Elke Primera is weer goed op een ander gebied, de één in bankzaken, de ander in pasfoto’s. Ook zijn we druk in de ontwikkeling met Geldmaat. Dat is één van de leukste dingen, kansen pakken en vernieuwing. De Local Hero te zijn in elk marktgebied.”

Door: Anne van Schothorst

Foto’s: Senèn Arias 

X