DSC03603

Rotary Club in Bodegraven actief voor jongeren

De Bodegraafse Rotary Club organiseert deze week voor de derde keer een uitwisseling in Bodegraven voor 15 jongeren vanuit heel Europa en daarbuiten: het zogenaamde Youth Exchange Program. Jongeren van rond de 16 jaar uit 13 verschillende landen waaronder Taiwan, Hongarije en Kroatië verblijven gedurende een week in gastgezinnen van de Rotary. Rotary is een wereldwijd verspreide organisatie die actief is rondom het bedenken, organiseren en uitvoeren van activiteiten ten behoeve van de samenleving.
“Rotary Bodegraven organiseert een grote verscheidenheid aan menslievende, educatieve en culturele uitwisselingsprogramma’s die mensen beïnvloeden in zowel de plaatselijke als wereldgemeenschap en voeren die ook uit. De club in Bodegraven bestaat uit 33 leden met een diversiteit aan beroepen en expertises. De verschillende beroepsbeoefenaars zetten hun kennis en ervaring in als service.” aldus voorzitter Arjan de Knikker, die zelf ondernemer is.

“In de internationale wereld waarin wij leven is elkaar leren begrijpen en steeds beter gaan samenwerken een belangrijk aspect om de wereld stapje voor stapje beter te maken

Youth Exchange Program

Afgelopen zaterdag is het Youth Exchange Program 2019 gestart. Er is voor de buitenlandse jongeren een intensief programma samengesteld. “Nederland ontdekken in al zijn facetten en Bodegraven en omstreken in het bijzonder.” Dit is één van de doelen van komende week. Cultuur, sportiviteit, elkaar goed leren kennen en vrienden maken voor het leven zijn andere belangrijke aspecten van dit uitwisselingsprogramma van Rotary. “In de internationale wereld waarin wij leven is elkaar leren begrijpen en steeds beter gaan samenwerken een belangrijk aspect om de wereld stapje voor stapje beter te maken. En dat begint in het klein hier in Bodegraven” vindt Arjan.

Op het programma staan dingen als een gezamenlijk cultuurspel in teams met allerlei vragen over Nederland en de landen en culturen waar de kinderen vandaan komen, diverse activiteiten op en in het water, lopen met een stadsgids door de stad van de gouden eeuw in Den Haag, varen door de indrukwekkende haven van Rotterdam, een boxclinic en nog meer.

Young Talent Event

Daarnaast organiseert de Rotary Club deze week nog een evenement: Het Young Talent Event. Dit jaar werden kinderen uit groep 7 van 14 basisscholen uit Bodegraven door professionele fotografen uit Bodegraven uitgedaagd om foto’s te maken, die woensdag 10 juli worden geëxposeerd in het Evertshuis. De opening vindt plaats om 19:00 uur.

 

Foto’s: Rotary Club

X