20191027_144943

Terug van weggeweest

Sommige verhalen zijn behoorlijk aangrijpend, zo ook het verhaal van de 53-jarige John Pannebakker uit Bodegraven. Tot drie jaar geleden was John Pannebakker een zeer succelvol zakenman en een levensgenieter pur sang! Zijn vakgebied lag in de Maritieme wereld. Hij was recruiter en troubleshooter. Wereldwijd speelde hij dat spel zeer goed. John leidde een dynamisch leven, snelle auto’s, mooie vrouwen en spannende reizen door onder ander India, Noord Afrika en het Oostblok. “Ik heb de tunnel in Sevastopol gezien, waar vroeger de Russen de onderzeeërs met kernkoppen gereed hielden. Ook ben ik door Oekraïns gebied gereisd, die periode vielen de Russen de Krim binnen. Er is zelfs nog een paar keer een Kalasnikov op mij gericht, geloof me dan moet je maar rustig zien te blijven!” 
Zwarte periode

Aan het snelle leven dat John leidde kwam drie jaar geleden een drastisch dramatisch einde. John viel maar liefst 30 kilo af. Aanvankelijk werd er aan kanker gedacht, maar het bleek Neurosarcodiose, een vreselijke immuun ziekte met een grillig verloop. De ziekte tast voornamelijk de longen aan, maar John werd getroffen in zijn hersenen. De artsen stonden voor een raadsel en wisten niet hoe dat kwam. Een proces van drie jaar lang ziekenhuizen, operaties en revalidatie was het gevolg. Een zeer trieste zwarte periode in Johns leven. ” In het begin komen al je vrienden en contacten nog op bezoek, maar naarmate de ziekte ernstigere vormen aannam en lang duurde, haakte de meeste mensen af.” John kon zelfs een tijd niet meer lopen, het was ook maar de vraag of dat überhaupt nog kon. Ook kreeg hij last van wanen.

” Mijn ouders leven helaas al een tijdje niet meer, maar mijn ongelooflijke lieve zus Christine heeft mij enorm gesteund, zonder haar was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Ik ben supertrots op haar en natuurlijk enorm dankbaar! Zeker gezien het feit dat Christine het enorm druk heeft met haar werk als o.a. schrijfster voor tijdschriften en een aantal boeken waaronder De week en Mama Masterplan. Ook heeft zij de zorg voor haar 16-jarige dochter.  Sinds een maand is John eindelijk weer thuis aan de Vromade in Bodegraven. De Oger pakken, de op maat gemaakte Italiaanse schoenen en vele souvenirs herinneren nog aan de periode vóór Johns vreselijke ziekte.

Contact

John probeert thuis zo goed als zo kwaad de draad weer op te pakken, maar dat zal gezien zijn nog steeds aanwezige ziekte niet meevallen. ” Ik wil het sporten weer oppakken, ik speel graag badminton, tennis en korfbal. Ik hou van dansen, auto’s, muziek en heb een passie voor nieuwe business.In verschillende kerken waar ik kom heb ik ook vele lieve mensen ontmoet en ik ga regelmatig naar de eetclub in het Huis van Alles. Ik val natuurlijk in een enorm groot gat na de zeer zware jaren afwezigheid. Ik merk dat mensen wat afstandelijk op mij reageren en dat maakt me wel wat onzeker. Daarom zou ik het ook prettig vinden als mensen mij gewoon aanspreken. Ik heb per slot van rekening geen besmettelijke ziekte.” 

Door: Judith Ostendorf

 

X