decca6c1-e037-4c00-b244-54cb4aae269c

Vrijwilligers advies relaties onder spanning

Veel huwelijken en gezinnen ondervinden veel spanningen en statistieken tonen aan dat er steeds meer huwelijken met problemen bijkomen. dat kan door de tijdsgeest komen, veel mensen ondervinden veel stress door bijvoorbeeld maatschappelijke druk. Financiële problemen kunnen veel spanningen in een huwelijk brengen, maar ook de komst van een baby kan een bron van spanningen zijn. De wereld staat op zijn kop en en sommige stellen onderschatten de impact van een baby. Door de drukte en stress wordt er minder goed gecommuniceerd met vaak spanningen in de relatie als gevolg.
Na de zomervakantie start VAROS, wat staat voor Vrijwilligers Advies Relaties Onder Spanning, met vijf getrainde vrijwilligers. Zij gaan op bezoek bij huwelijken en gezinnen die er even samen niet meer uitkomen en proberen daarbij te bemiddelen bij de problemen die er op dat moment zijn. Vooral is het de bedoeling dat de vrijwilligers ernstige(re) huwelijksproblemen zien te voorkomen zoals een (v)echtscheiding.

‘VAROS is zeer laagdrempelig en is voor iedereen bedoeld die spanningen ervaart in hun relatie. De vrijwilligers van VAROS bieden een luisterend oor zonder dat er meteen naar instanties verwezen wordt, tenzij daar natuurlijk vraag en/of aanleiding naar is”, aldus Magda Slob. Magda Slob is gekoppeld aan het Social Team. 

‘We gaan de komende periode gebruiken om VAROS bekend te maken bij inwoners. Zo ook bij huisartsen, consultatiebureau’s, scholen en verenigingen. Zij werken met stellen en ouders en zij kunnen spanningen in een relatie vroegtijdig signaleren. Zij kunnen een rol spelen door mensen te wijzen op het bestaan van VAROS”, zegt Magda Slob. 

Voor hulp vanuit VAROS moeten mensen zich zelf aanmelden bij het Social Tem. Het Social Team neemt contact op om de vraag verder te bespreken en koppelt daarna indien passend een vrijwilliger van VAROS.

Magda zegt ook “Het is voor vele mensen al fijn om onder het genot van een kopje koffie hun verhaal kwijt te kunnen, zonder dat het al te beladen hoeft te zijn. Ons streven is dat een gezin in goede harmonie verder kan’. 

VAROS zal actief zijn de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, waaronder ook Nieuwerbrug, Waarder, De Meije en Driebruggen onder vallen.                    

 

 X