Markthof1 (1 van 1)

Eerste paal voor populaire appartementen Markthof geslagen

Op donderdag 18 juli werd in het bijzijn van wethouder van den Heuvel en belangstellenden de eerste paal geslagen van zes appartementen aan de Markthof, waar eerst het Poolcentrum stond. In de appartementen komen mensen uit Bodegraven, maar ook uit Hoofddorp en Leiderdorp wonen.
Veel animo

De appartementen, die over medio één jaar gereed zullen zijn, waren populair. “Er was absoluut veel animo voor. Ik denk dat er weinig aanbod is voor seniorenhuisvesting en luxere appartementen en dat daarom de vraag hoog is”, aldus Arjan Griffioen, bouwdirecteur van de uitvoerende aannemer Goudriaan Jongerius B.V. voor planontwikkelaar Steengoed B.V.

Naar het Groene Hart en familie

Paul en Ineke Huurman uit Hoofddorp en Annelies en Ton Sollie uit Leiderdorp zijn vier van de gelukkigen die in totaal twee appartementen gaan bewonen. “Omdat mijn zus drie dochters in Bodegraven heeft wonen en ik zelf geen kinderen heb, willen we graag bij familie zijn”, aldus Ineke, die de zus is van Annelies. “Die kinderen zijn een beetje onze lease-kinderen, zegt mijn man altijd”, voegt ze met een glimlach toe. Ook het groen in de gemeente trekt hen aan. “Het is hier mooi groen, je kunt hier fietsen, vissen, de polder in”, somt Ton op. “Je doet makkelijk de deur achter je dicht en je kunt op pad.” Verder zijn ze enthousiast over de initiatieven in Bodegraven-Reeuwijk: “We willen graag meedoen met wandelclubs, Fietsmaatjes, vrijwilligerswerk en mijn man wil helpen bij de voetbalclub”, aldus Annelies.

Door: Anne van Schothorst

X