forza123

Musicalklas Forza is de Koning te Rijk

Dit weekend was het de beurt aan de musicalklas van Studio Forza. Na een half jaar repeteren stonden zij op de planken van het toneel van IKC Schatrijk. Licht geluid decor en een hoop enthousiasme vulde het geoutilleerde podium. 
Ook een volle zaal maakte dat de spelers zich vol overgave lieten zien. ” De Koning te Rijk” gaat over een generaal en een kapitein. De een wil netjes en geordend de tijd beleven en de ander wil door de tijdreizen. Een groepje schoolkinderen hebben als opdracht een opstel te schrijven over oorlogskinderen, maar ze weten daar eigenlijk niets van. Hoe komen ze aan informatie? Op mysterieuze wijze komt er een groot schip het lokaal in varen en gaan zij reizen door de tijd. En ze leren dat kinderen in het verleden te maken hebben gehad met onderdrukking, oorlogen en kinderarbeid. Als ze alles hebben “gezien” komen ze gelukkig weer terug in 2019……… met een rugzak vol kennis!

De musical was afkomstig van de organisatie War Child. Tijdens de generale repetitiedag op 29 juni kwam vrijwilligster Sonja van War Child een indrukwekkende presentatie geven over het werk van deze organisatie. “Haal de oorlog uit de kinderen”, dat hun doel.

Met elkaar hebben wij gesproken over de betekenis van het logo, de landen waar War Child werkzaam is, hoe het zou zijn als oorlogskind en hebben wij de spelletjes ,die zij met oorlogskinderen doen, ook gedaan. Dat was een leerzame workshop. Daardoor konden de spelers zich goed inbeelden in de diverse rollen en de inhoud van het verhaal beter overzien. De uitvoering was geweldig. Het slotapplaus klonk door het hele IKC en we zagen en hoorden trotse ouders, grootouders en familieleden.

De entreegelden gingen in de pot voor War Child. Het eindbedrag is nog niet  bekend, omdat de spelers van de Musical3daagse ook geld gaan inzamelen voor War Child. De Musical3daagse start op 22 juli en gaat over een knotsgekke supermarkt. Dat gaat lukken! Studio Forza heeft 2 supermarkten als “buren” dus inspiratie genoeg.

Na de zomervakantie start op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur de musicalklas weer. Dan gaan we starten met de kerstmusical. Nu op naar de Musical3daagse en daarna gaan wij genieten van een heerlijke vakantie!

Ingezonden bericht

X