Dames 1 promoveert overtuigend naar de tweede klasse

Hoe je een wedstrijd in de finale van de nacompetitie begint? De dames van RVC lieten het zondag zien. De klok gaf 12 seconden aan en RVC had de bal al in de touwen liggen. Binnen 20 minuten stond het 3-0 en de vriendelijke tegenstander uit Brabant wist even niet wat ze overkwam in Reeuwijk. Vijf minuten later stond het 3-1 en stonden we door een rode kaart met tien. De spectaculaire openingsfase werd omgezet in Reeuwijkse degelijkheid. In de resterende 65 minuten gaf RVC bijna niets meer weg en was in de slotfase zelfs weer de betere ploeg. Met een verdiende 4-1 promoveert Dames 1 naar de tweede klasse.

Op een fantastische grasmat op sportpark Kaagjesland trapte Dames 1 net over half twaalf af voor de Super Sunday: zowel voor Dames 1 als Heren 1 stond een finale van de nacompetitie op het programma. Sabien Verdonk kreeg de bal direct vanuit de aftrap aangespeeld, zocht meteen de verdediging van Baardwijk op. Zij werd nog gestuit, maar de inmiddels aangesloten Maaike Rahms pikte de bal op en schoot vanaf 25 meter hoog binnen. Een droomstart.

Binnen tien minuten was het al 2-0. In een vlijmscherpe counter gaf Maaike Rahms een mooie dieptebal op Merenique van der Made die prachtig vanaf randje 16 de keepster van Baardwijk – vorige week nog de held tegen SC Gastel – kansloos liet. Nog voordat Baardwijk de kans had om terug in de wedstrijd te komen was het ook al 3-0. Nu was het Charlene van Belle die uit een corner van dichtbij voor de 3-0 zorgde. Na deze fase volgde de enige fase waarin RVC de wedstrijd niet onder controle had.  In de 24e minuut was het opeens 3-1, enkele minuten later miste Baardwijk van dichtbij en enkele minuten later moest keepster Iris Stolwijk ver uit de goal uitkomen. Ze raakte de tegenstander en die kwam ten val, maar de rode kaart was zwaar gestraft, daar was ook Baardwijk het over eens. Maar je kunt hem geven.  65 minuten te spelen, een marge van twee goals, met tien, de zekere overwinning leek opeens ver weg. Maaike ging op doel, RVC wist wat het te doen stond en ging uitstekend om met de ondertalsituatie. Ondanks de druk van Baardwijk haalde RVC relatief eenvoudig de rust.

In de tweede helft was er weinig te merken meer van de ongelijke aantallen op het veld. Ook al kreeg RVC weinig kansen, RVC had wel de controle over de aanvallen van de tegenstander en liep zelfs verder uit. Nikita Warmerdam nam een vrije trap voor haar rekening en schoot in één keer de 4-1 binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Baardwijk ging de laatste 10 minuten nog alles of niets spelen, maar doordat het verdedigingsblok van RVC fantastisch stond, was het juist RVC dat meer ruimte kreeg in de counter. Sabien Verdonk (2x) en de afscheid nemende Marit Meijvogel waren erg dicht bij de vijfde treffer, maar de bal mocht er niet meer in.  Niet veel later mochten de handen van de RVC dames in de lucht omdat promotie naar de tweede klasse een feit was, het vierde niveau van Nederland. Een geweldige prestatie van de dames, van het hele district West 2 speelt alleen RKDEO uit Nootdorp nu nog hoger.

RVC neemt afscheid van Marit Meijvogel en aanvoerder Monique Faaij en zullen volgend jaar of in de poule met Brabant/Zeeland ingedeeld worden of Utrecht/Noord-Holland. Na twee jaar in de top van de derde klasse wacht nu een nieuwe uitdaging in de tweede klasse. Maar eerst in de zomerstop nog even (na)genieten van dit mooie succes.