ESTO met weinig scorend vermogen.

ESTO  verloor zaterdag van ROAC uit Rijpwetering. De 3-0 nederlaag was vooral te danken aan het ontbreken van power in de aanvalslinie. Dat heeft wellicht ook te maken met gewenning op een hoger niveau.

Na een kwartiertje kwam ESTO op achterstand. Een diepe bal naar de tweede paal werd genadeloos afgemaakt en de paarshemden uit Rijpwetering lieten zien hoe je een kansje kunt benutten. Tien minuten later viel hun uitstekende rechtsbuiten uit na een goede balaanname en een slechte landing.

ROAC leek enigszins aangeslagen en zakte terug. Dat deden ze heel degelijk waardoor het voor ESTO nauwelijks lukte het doel te vinden. Toch waren er goede kansen om voor de rust op gelijke hoogte te komen. Het bleef echter 1-0 en beide ploegen waren gelijkwaardig waarbij ROAC wat zelfverzekerde voetbalde en slim afwachtte wat er uit het vele balbezit van ESTO ging ontstaan. Direct na de aftrap moest Joey Anker een doorgebroken speler weerhouden van een tweede tegendoelpunt.

Een zucht ging door de ESTO gelederen en de mogelijkheid toch nog tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen bleef aanwezig tot de 70e minuut. Toen viel opnieuw een diepe voorzet bij de tweede paal. De bal werd teruggekopt en afgerond tot de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld en in de 80e minuut ging de 3-0, na nog een eerste redding door Joey, in de touwen voor de einduitslag.

Volgende week staat de wedstrijd tegen RVC’33 op het programma. Na het vertrek van VVB uit de zondagcompetitie nog de enige zondagse derby. Beide ploegen hebben de puntjes hard nodig en we mogen rekenen op veel sportieve strijd en goed voetbal. Om 14.00 uur wordt afgetrapt op de Kievitsheuvel in Bodegraven.