RVC’33 wint eerste nacompetitie wedstrijd

Op zondag 3 juni kon de nacompetitie weer beginnen voor RVC ’33. De ploeg uit Reeuwijk wist zich net niet veilig te spelen tegen het einde van het seizoen, waardoor de club zich weer mocht opmaken voor de zoveelste nacompetitie strijd. Tegenstander in deze wedstijd was het bekende GDA uit Den Haag. Vorige nacompetitie wist RVC hier nog makkelijk van te winnen (10-1 over twee duels). RVC trainer Olman had de beschikking over een redelijk fitte selectie, maar moest toch keeper Van Leeuwen van stal halen om een ontstaan keepersprobleem op te vangen.

De ideale omstandigheden om te wedstrijd op het terras te bekijken deze zich aan, maar dat maakte het voor de spelers lastig. Door de broeierige warmte leek de wedstrijd moeilijk op gang te kunnen komen, maar toch wist RVC voor het eerst voor spektakel te zorgen. Linkbuiten Mees Booy speelde zijn tegenstander uit en leek zich te gaan voorbereiden om een voorzet. Hij zag de GDA doelman van zijn lijn af stappen en besloot direct te schieten. Met medewerking van de keeper belande de bal in het net en kreeg RVC de vroege voorsprong waar het op hoopte. Langzaam zakte het daarna wat in en kon de thuisploeg niet altijd mee gaan in de harde duels met GDA. GDA dacht in de eerst helft nog gelijk te kunnen maken, maar Frank van Leeuwen zorgde voor een fabuleuze redding, waardoor de bal net naast rolde.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of RVC wist opnieuw te scoren. Goed druk zetten door Mees Booy zorgde ervoor dat hij vrije keuze had voor het doel. Hij speelde de bal naar spits Wouter Sluijs die bedachtzaam inschoot en RVC op ruimere voorsprong bracht. GDA ging daarna voor de laatste kans en een moment van verslapping zorgde ook aan de andere kant direct voor een doelpunt, 2-1. RVC liet zich daarna te veel inzakken, waardoor GDA op zoek ging naar wat geluk door de lange bal te spelen. Het was twee keer dichtbij een treffer, maar opnieuw hield keeper van Leeuwen stand. RVC had alles gegeven en dat was voor deze wedstrijd voldoende. De Reeuwijkers winnen met 2-1 en gaan door naar de finale ronde van de nacompetitie. Deze wedstrijd wordt volgende week thuis gespeeld tegen VUC, eveneens uit Den Haag.

Foto’s: Leo Ernst