cvc

CVC Reeuwijk haakt weer aan

Boskoop, 28 november 2015 – Voor de eerste competitiewedstrijd onder leiding van trainer Frans Schaap togen de Reeuwijkers naar het nabijgelegen Boskoop voor de streekderby tegen Floreant. Wedstrijden tegen Floreant zijn doorgaans garantie voor spektakel, waar dit seizoen in de competitie Reeuwijk vijf punten hoger staat dan Floreant.
Het was een mooie herfstdag om te voetballen, met een waterige zonnetje dat de wedstrijd opluisterde, hoewel de stevige wind wel een factor van betekenis bleek. Het was Floreant dat het scherpste van start ging. Binnen vijf minuten lag de bal er al bijna in bij keeper Rob Verwaal, nadat de spits van Floreant diens uitrap blokkeerde en via zijn been net over het doel zag vliegen. Gedurende de eerste helft kreeg CVC wat meer grip op de wedstrijd, en slaagde er steeds vaker in om tegen de wind in combinerend te arriveren in het strafschopgebied van Floreant. Hier vielen enkele kansen te noteren voor Norbert van Keulen en Jessy Leidelmeijer, maar het vizier stond nog niet op scherp voor in de Reeuwijkse voorhoede.

Na de rust voelde Reeuwijk zich gesteund door een smaakvol kopje thee en de wind die nu in de rug blies. Binnen tien minuten na de rust was het Onne Sijbrandij die een bekeken pass langs de linkerkant verstuurde in de richting van Jessy Leidelmeijer. Deze gaf de bal uitstekend voor op de ingelopen Kieran Dekkers, die de bal hard tegen de touwen schoot: een welkome 0-1 voorsprong voor CVC. De gasten gingen duidelijk op zoek naar een uitbreiding van deze score, maar zagen niet veel later het tegendeel gebeuren. Een in geslingerde bal van Floreant over de Reeuwijkse defensie heen werd door één der spitsen van Floreant doorgekopt richting de goal van Reeuwijk. Hier wist Rob Verwaal in eerste instantie de bal op de lat te tikken. Toen de bal weer terug het veld in viel waren de Boskopers attent en schoten de gelijkmaker binnen. Beide ploegen gingen hierop op zoek naar een doelpunt, wat een vermakelijk schouwspel opleverde. Het was CVC dat het betere van de kansen wist te creëren, waar Floreant niet vaak echt dicht bij de Reeuwijkse goal wist te komen. Een corner vanaf de linkerkant voor CVC werd kort genomen en op aanvoerder Norbert van Keulen gespeeld. Deze schoot van een meter of 20 met een doffe knal tussen alles en iedereen door op de goal van Floreant. De Boskoopse keeper was kansloos op deze inzet, en zag hem sierlijk in het zijnet van de lange hoek verdwijnen. CVC leidde de wedstrijd weer, wat ontvangen werd met groot enthousiasme van het meegereisde publiek. Het leek er lange tijd op dat CVC dit niet meer uit handen ging geven, maar diep in blessuretijd kreeg Floreant nog een corner. Hierop werd alles en iedereen (dus ook de doelman van Floreant) het Reeuwijkse strafschopgebied in gedirigeerd. Rob Verwaal toonde hier zijn klasse en bokste de bal resoluut zijn doelgebied uit. Hierop werd Leidelmeijer gezocht die op één enkele verdediger van Floreant een vrije doorgang had richting het doel van de gastheren. Leidelmeijer deed wat hij moest doen, en bepaalde hiermee de eindstand op 1-3.

Na wat kwakkelende resultaten de laatste weken in de competitie, is deze zwaarbevochten, tevens verdiende overwinning een mooie opsteker voor CVC. Het staat nu zesde met 19 punten, slechts vijf punten achter op de vier (!) koplopers van de derde klasse A. Het is duidelijk dat er nog een hoop interessante dingen gaan gebeuren in deze competitie; geen team dat er duidelijk boven uitsteekt. Des te meer zaak voor CVC om komende week tegen Rohda de ingezette lijn door te trekken.

Door: Kevin van den Heuvel

There are no comments

Add yours

X