Herinrichting centrum Bodegraven gaat van start

Binnenkort is het zover: In augustus gaat het centrum van Bodegraven op de schop, om de dorpskern aantrekkelijker te maken.




Het ontwerp bevat ‘dorpse elementen’ zoals bomen, groen en aangename verblijfplekken. De dorpstuin voor het gemeentehuis wordt een unieke plek op het Raadhuisplein. Daarnaast komt er een speeltoestel voor kinderen en er is veel aandacht voor de voetganger en de fietser. Allemaal onderdelen die bijdragen aan extra gezelligheid voor inwoners, toeristen en ondernemers. “Het centrum wordt leuker voor ons allemaal,” zo vat wethouder Inge Nieuwenhuizen de ingrepen samen.

Drie jaar geleden zijn de eerste plannen ontstaan om de dorpskern van Bodegraven aantrekkelijker te maken. De totstandkoming van dit project is bijzonder. Een groepje actieve centrumbewoners heeft zich onder de naam ‘Hart in Bodegraven’ verenigd, heeft het plan met hulp van adviesbureau Arcadis ontwikkeld en is het hele proces erg betrokken geweest. Deze verregaande samenwerking van inwoners met de gemeente voor een project op deze schaal is uniek. Hoe initiatiefgroep Hart in Bodegraven ervoor gezorgd heeft dat het DNA van Bodegraven herkenbaarder wordt in het centrum, is te lezen op hartinbodegraven.nl.

De werkzaamheden gaan enige hinder veroorzaken. Van augustus 2021 tot december 2021 is de aannemer in verschillende fases aan het werk. Na de zomervakantie hoort u hier meer over. Wilt u nu al meer weten? Hier vindt u meer informatie over de uitvoering: bodegraven-reeuwijk.nl/herinrichting-centrum-bodegraven. Voor vragen over het ontwerp mailt u met info@bodegraven-reeuwijk.nl, ter attentie van Linda Klaassen.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank