POP-UP Galerie MARRYZGLAZ sluit binnenkort deuren, op zoek naar nieuw leegstaand pand

In de Kerkstraat 22 sluit binnenkort de POP-UP Galerie MARRYZGLAZ haar deuren omdat het pand en de ruimte er omheen de komende periode verkoopklaar gemaakt gaat worden. POP-UP staat voor tijdelijkheid maar dat deze kleurrijke POP-UP Galerie zo lang, bijna vier jaar, het straatbeeld in de Kerkstraat heeft bepaald is bijzonder te noemen.




Eind december 2017 kreeg Marry Buiks de sleutel van het pand en samen met zijn vrouw, Antoinette Riekert, zijn ze het pand gaan inrichten tot uiteindelijk een geweldige Galerie waar zij vele exposities hebben neergezet.

De afgelopen jaren hebben hier niet alleen veel, plaatselijke, kunstenaars hun werk kunnen exposeren maar was het ook een ontmoetingsplek en een plek voor kunstcadeaumarkten.

Hoogtepunten

En hoogtepunten waren er zeker.

Met veel plezier kijken Marry en Antoinette terug naar het jaar van Rembrandt. In 2019 was het een groot feest in Bodegraven.

Ook in de Galerie was er van alles en nog wat te beleven o.a. een tentoonstelling van eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde kunstwerken van 15 inwoners uit het Groene Hart.

Het koor Amici del Canto luisterde de opening op met prachtige muziek. Kunstschilder – Harmen Kooistra was tijdens deze tentoonstelling als Rembrandt verkleed en al schilderend aanwezig.

Van een aantal kinderen heeft Harmen toen ook een portret gemaakt.

Kunstenares Adri Oosterbroek gaf een mini-workshop – het maken van een sieraad – geïnspireerd op de “Gouden Eeuw”, in de vorm van een opspeldbare broche.

Kortom, het was een spektakel.

Ook de expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes,de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven was bijzonder.

In 2020 was er eenexpositie met Stijn Claassen en Marijn van Teylingen.

Tijdens een gesprek werd toevallig duidelijk dat deze kunstenaars nazaten waren van de bekende timmerman/architect Cornelis Zaal die zijn sporen op bouwkundig gebied in Bodegraven/ Nieuwerbrug heeft nagelaten, o.a. de Ontmoetingskerk in de Spoorstraat, het Kaaspakhuis in de Kerkstraat 132 in Bodegraven en de Brugkerk in Nieuwerbrug.

Ruimte gaat verdwijnen

Dat er nu een einde aan deze periode gaat komen lag in de verwachting maar is voor Bodegraven wel erg jammer dat deze prachtige ruimte waar men kunst in diverse vormen kon zien uit het centrum gaat verdwijnen.

Namens alle exposanten en mensen die de Galerie met veel genoegen hebben bezocht danken Marry en Antoinette in ieder geval de grote bereidheid van deze eigenaar om zijn leegstaand pand “tijdelijk” ter beschikking te stellen voor Kunst.

Hierdoor hebben we uiteindelijk een aantal jaren met elkaar kunnen genieten van een kleurrijker straatbeeld in het dorp.

Oproep eigenaren leegstaande panden

Marry en Antoinette hopen van harte dat andere eigenaren van leegstaande panden dit initiatief omarmen en vervolgens ook hun leegstaand pand tijdelijk ter beschikking stellen.

Met elkaar zorgen we er voor dat het centrum aantrekkelijk blijft voor niet alleen onze inwoners maar ook voor bezoekers aan ons dorp.

Er moet tenslotte wel iets te zien zijn en te beleven blijven in het centrum. Dit creatief duo is in ieder geval bereid om een leegstaand pand weer een uitstraling met Kunst te geven.

In de POP-UP Galerie is overigens nu de overzichtstentoonstelling – ‘TOGETHER’ – van de Bodegraafse kunstenaars Anneke van den Broeke en Cees in ’t Veld te zien.

Het bijzondere aan deze expositie is dat het laat zien hoe gedeelde passie er uit ziet. Daarnaast objecten van glasblazers en objecten van glaskunstenaar Marry Buiks.

Het is dan ook zeker de moeite waard om de Galerie zolang het nog kan op vrijdag en/of zaterdag te bezoeken.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank