1945 – 2020 NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD

Dit jaar vieren wij ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 75 jaar bevrijding! Omdat dit een mijlpaal is in de vaderlandse geschiedenis zullen er vanuit onze vier dorpskernen door de 4 mei comités verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Hieronder volgt globaal een weergave van de diverse herdenkingsceremonies.

Het definitieve programma, waar nu nog hard aan gewerkt wordt zal op een later tijdstip via een publicatie in dit blad worden vermeld.

  • In Bodegraven gaat men vanaf het Raadhuisplein waar met muziek gestart wordt in een stille tocht naar de Algemene Begraafplaats Vredehof waar de herdenking plaats heeft, aansluitend lopen we in fakkeloptocht naar het Fort Wierickeschans.
  • In Nieuwerbrug zal er bij het Wierickehuis een herdenking worden gehouden met o.a. een stilte moment, gedicht, een toespraak en daarna het loslaten van duiven. Aansluitend lopen we in fakkeloptocht naar het Fort Wierickeschans.
  • In Reeuwijk Brug loopt men via een stille tocht van de Ark naar het herdenkingsmonument. Hier zullen toespraken worden gehouden en enkele gedichten voorgedragen door schoolkinderen. Na afloop van de herdenking is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het samenzijn op Fort Wierickeschans in Bodegraven.
  • Het 4 mei comité Waarder houdt een filmvoorstelling met schoolkinderen in de PKN gereformeerde kerk, hierna volgt een stille tocht naar de begraafplaats met aansluitend de mogelijkheid aan te sluiten bij het samenzijn op Fort Wierickeschans in Bodegraven.

De gemeente heeft besloten om i.v.m. dit bijzondere herdenkingsjaar vervoer naar het samenzijn op Fort Wierickeschans te organiseren. Vanuit de dorpskernen Bodegraven, Reeuwijk Brug, Waarder en Nieuwerbrug kunt u hiervan gebruik maken. U wordt dan vervoerd naar de bijeenkomst op Fort Wierickeschans in Bodegraven en na afloop hiervan eventueel weer naar het opstappunt terug.

Wilt u deelnemen aan het samenzijn op Fort Wierickeschans, en gebruik maken van het vervoer, geeft u dit dan a.u.b. aan via onderstaande bon. Deze kunt u volledig ingevuld opsturen naar, of afgeven bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk t.a.v. Marga Schouten en/of Brenda Schutter, Antwoordnummer 10615, 2410 VB Bodegraven.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank