Controles opruimmiddel

Bijna dagelijks ontvangt de gemeente klachten over het niet opruimen van hondenpoep op verschillende locaties in de gemeente. Jaarlijks belandt deze klacht in de top drie van kleine ergernissen. De kans dat de hondenbezitter een boete krijgt, is niet groot. Immers onze Buitengewone opsporingsambtenaar (Boa) moet zelf zien dat de uitwerpselen niet worden opgeruimd.

APv

Wij willen iets doen aan deze ergernis. Daarom hebben wij het volgende in de Algemene plaatselijke verordening (Apv) opgenomen: “De persoon die een hond uitlaat, heeft een opruimmiddel bij zich voor het verwijderen van uitwerpselen van de hond. Deze persoon is ook verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond direct worden opgeruimd”. Hiermee wordt de persoon die een hond uitlaat, verplicht een opruimmiddel bij zich te hebben.

Controles

Wij hebben een lijst samengesteld van locaties waar veel hondenpoep wordt aangetroffen. Vanaf juni zullen onze boa’s op verschillende tijden deze locaties bezoeken en hondenbezitters vragen hun opruimmiddel te laten zien. Heeft u geen opruimmiddel bij u, dan krijgt u een waarschuwing. Wanneer u bij een volgende controle opnieuw geen opruimmiddel kunt tonen, krijgt u een bekeuring. Deze bedraagt € 95, exclusief € 9 administratiekosten.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank