De Zwerfafvalchallenge in Bodegraven-Reeuwijk

Tijdens de landelijke Opschoondag gaan overal in Nederland vrijwilligers aan de slag om het zwerfafval in de directe omgeving op te ruimen. Ook in Bodegraven-Reeuwijk, want na de unieke Zwerfafvalchallenge afgelopen augustus, waarbij maar liefst 25 kinderen in een uur tijd 11 kilo afval opruimden in het Reeuwijkse Hout, kon men vanzelfsprekend de uitdaging niet laten liggen om er opnieuw een uniek evenement van te maken.

Iedereen die aanstaande zaterdag of er omheen gaat opschonen in Bodegraven-Reeuwijk wordt letterlijke en figuurlijk op de kaart gezet. Zowel bestaande als kersverse nieuwe acties kunnen zich aanmelden op de website www.zwerafvalchallenge.nl  en krijgen een eigen vlaggetje op de plattegrond van de gemeente.

Zo organiseert de Wild Beheer Eenheid Reeuwijk opnieuw het ‘vuilvissen’ in het Plassengebied, pakt het Wijkteam in Reeuwijk Dorp en O.S. de Bron het zwerfafval grondig aan en ruimen de bewoners van de Notaris d’Aumerielaan en de Groene Ree het vuil tot en met het Lucassenlaantje op. De medewerkers van de gemeente trekken ‘s ochtends de vrijwilligershesjes aan om het centrum schoon te maken, het wijkteam van Nieuwerbrug gaat ook aan de slag én alle scholen in onze gemeente hebben de Zwerfafvalkoffer gehad met tips en spelletjes. De Meije organiseert de Zwerfafvalchallenge op 30 maart.

De organisatie heeft ook een unieke challenge bij de gemeenteraad neergelegd. Raadsleden gaan zaterdag samen aan de slag om de provinciale verbindingsweg zwerfafvalvrij te maken. Zelfs de provincie was zo enthousiast dat deze direct aan boord sprong om dit mogelijk te maken

Het beste initiatief in ieder dorp wint een Zwerfafvaltaart, die langs wordt gebracht door de dorpswethouder. Bovendien is er de Zwerfafval Wisselbokaal te winnen

De dag wordt zowel in Reeuwijk (Raadshuisplein tussen 13:00 – 14:30)  als in Bodegraven (15:30 – 17:00) afgesloten met de mobiele Plastic Fantastic Fabriek. Alle jonge inwoners kunnen met plastic afval van thuis naar de Fabriek komen en daar wordt er een unieke sleutelhanger van gemaakt.

Iedereen die zich nog wil aanmelden kan dit doen op www.zwerfafvalchallenge.nl. Daar kan men ook via de mail laten weten of men materialen nodig heeft zoals hesjes en grijpertjes of dat de gemeente met karretjes het vuil moet komen ophalen. 

Zo wordt op 23 maart in Bodegraven-Reeuwijk de vloer aangeveegd met het zwerfafval.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank