Een gezellige, maar vooral veilige jaarwisseling, dat wil jij toch ook?

De jaarwisseling zorgt elk jaar voor veel gezelligheid, maar kan soms ook overlast en onveilige situaties veroorzaken. Om 2018 veilig af te sluiten en 2019 feestelijk te starten geven we u de komende weken een aantal tips en tricks om het jaar goed en veilig te kunnen beginnen.

Houd rekening met elkaar tijdens de jaarwisseling

De jaarwisseling is voor veel mensen een gezellige feestavond, maar er zijn ook mensen die overlast ervaren van het vuurwerk. Om deze avond voor iedereen tot een succes te maken is het belangrijk om rekening met elkaar te houden. Steek daarom geen vuurwerk af in de buurt van:

  • Verzorgingstehuizen, huisdieren en kleine kinderen.
  • Huizen met een rieten dak. Deze daken vliegen snel in brand.
  • Veestallen. Vee raakt in paniek van knallen en koeien kunnen hierdoor minder melk produceren

Waar meld ik overlast van vuurwerk en vandalisme

Ervaart u overlast van (illegaal) vuurwerk of ziet u iets verdachts?

  • Bel 0900-8844 (of anoniem 0800-7000) als u iemand buiten de toegestane tijden vuurwerk ziet afsteken. Onthoud hoe de dader(s) eruit zien en welk vervoermiddel ze hebben.
  • Bel 112 bij heterdaadsituaties. Bijvoorbeeld als u ziet dat iemand
  • vernielingen pleegt. Onthoud hoe de dader(s) eruit zien en welk vervoer- middel ze hebben.
  • Bel 0900-8844 (of anoniem 0800-7000) wanneer u opslag of handel van illegaal vuurwerk vermoedt in uw buurt

Ben je met de feestdagen weg? Laat een bewoonde indruk achter. Viert u Kerst of Oud & Nieuw niet thuis, maar gezellig bij familie, vrienden of kennissen? Zorg dan voor een bewoonde indruk door een lamp aan te laten. Een donker huis nodigt inbrekers meer uit.

Houd een oogje in het zeil

Een gezellige jaarwisseling maken we met z’n allen. Ieder jaar is de schade door vernielingen aan materialen in onze gemeente groot. Het schade- bedrag kan flink oplopen. Als gemeente verwachten wij door een goede mix van handhaving, preventie en communicatie het aantal vernielingen te verminderen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank