Europese Verkiezingen 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie.

Hulp bij stemmen

Niet voor iedereen is het makkelijk of zelfs mogelijk om te stemmen. Fysieke beperkingen, analfabetisme of wilsonbekwaamheid kunnen daarbij een rol spelen. Hulp bij het stemmen is echter alleen toegestaan op grond van een lichamelijke (bijvoorbeeld visuele) beperking. Als een kiezer vanwege een lichamelijke beperking hulp nodig heeft bij het stemmen, dan kan hij hulp krijgen van een door hemzelf aangewezen persoon of een lid van het stembureau. Hulp aan kiezers met een verstandelijke handicap is niet toegestaan. Als personen met een verstandelijke handicap niet zonder hulp kunnen stemmen, wordt aangenomen dat zij niet zelfstandig hun wil kunnen bepalen. Deze zelfstandigheid is een uitgangspunt van het kiesrecht.

Stemwijzer

Bent u er nog niet uit op welke partij u wilt stemmen? Misschien dat de stemwijzer u er dan bij kan helpen. U kunt de stemwijzer vinden op eu.stemwijzer.nl

Meer informatie

Meer informatie over de Europese Verkiezingen vindt u op www.bodegraven-reeuwijk.nl/verkiezingen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank