Ferm werk: lekker bezig!

De winter komt eraan en bijna alle bladeren zijn onderhand van de bomen gewaaid. Medewerkers van onze buitendienst gaan samen met de jongens van Ferm Werk al dit blad opruimen.

Schoontaken

Deze groep wordt ook wel de ploeg “schoontaken” genoemd: een groep enthousiaste mensen die zich iedere dag heel gemotiveerd inzet voor de bewoners in hun gemeente. Om dit mogelijk te maken worden er dit jaar twee veegmachines ingezet die in alle woonkernen de bladeren weghalen.

Hoe doen ze dat

‘Onze jongens’ blazen het blad voor de veegmachines van het trottoir en de gazons af de weg op, zodat de veeg- machines dit kunnen opvegen. De jongens van Ferm Werk doen er alles aan om zo snel mogelijk alle plaatsen in orde te krijgen, zodat het overal netjes is en iedereen veilig over straat kan. Door de warme zomer is er nu heel veel blad tegelijk gevallen. Wij vertrouwen op uw begrip als het opruimen daarom nu iets langer duurt dan normaal.

Grotere bladkorven

Dit jaar hebben we onze bladkorven in de gemeente anders georganiseerd dan andere jaren. We hebben grotere korven neergezet omdat veel groencontainers niet toereikend zijn. Daarnaast hebben we ze beter over de gemeente verspreid zodat meer mensen ze kunnen gebruiken. En we zien dat de bladkorven gelukkig goed gebruikt worden.

Dank voor uw begrip

Wij willen graag iedereen bedanken voor het begrip en de samenwerking. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat onze gemeente veilig, netjes en mooi blijft.

Promotiefilm

De schoonploeg doet mee aan een promofilm van Ferm Werk die begin 2019 uitkomt. Het project ‘schoontaken’ wordt hierin als voorbeeld genoemd.

Meer lezen?

Op onze website www.bodegraven- reeuwijk.nl/ferm-werk-lekker-bezig leest u meer over onze schoonmaak- helden!

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank