Geslaagde bijeenkomst van vrijwillige chauffeurs AutoMaatje Bodegraven-Reeuwijk

Dinsdagmiddag 6 augustus nodigde AutoMaatje haar vrijwillige chauffeurs uit voor een overleg en aansluitend een barbecue. De chauffeurs werden verwelkomd door vrijwillig coördinatoren Irmgard Bergsma en Bert van Middelkoop. Zij kwamen bij elkaar in de Grote Zaal bij SAM op Rijngaarde.

Er werd een stand van zaken gegeven over AutoMaatje; het loopt goed in Bodegraven-Reeuwijk! Ook vanuit de landelijke organisatie werd wat informatie gedeeld. De vrijwilligers stelden vragen en deelden ervaringen met elkaar, onder andere over parkeeruitdagingen bij enkele veel bezochte locaties. Wijkagenten Hans Hazenborg en Vincent Both waren bereid gevonden om een workshop te verzorgen rondom nieuwe verkeersregels. Hier werden ook enkele verkeerssituaties onder de aandacht gebracht en besproken.

De middag was informatief. De barbecue was gezellig en ook daar werd prettig met elkaar uitgewisseld over het vrijwilligerswerk en de ervaringen binnen AutoMaatje.  

AutoMaatje Bodegraven-Reeuwijk is onderdeel van SAM en onderdeel van het landelijke ANWB Automaatje. In Bodegraven-Reeuwijk zijn op dit moment meer dan 200 inwoners die dankbaar gebruik maken van deze vervoersdienst voor en door inwoners. Een vrijwillige chauffeur rijdt je met zijn/haar eigen auto naar belangrijke afspraken toe, als je zelf daar niet meer toe in staat bent. Het gaat naast het vervoer ook om een stukje gezelligheid en aanspraak tijdens de rit. Per rit wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd. In Bodegraven-Reeuwijk zijn nu bijna 40 inwoners die als vrijwillige chauffeur vaak of af en toe een plaatsgenoot vervoeren.  

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank