Herinrichting omgeving Orchislaan

In november 2018 is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk begonnen met groot onderhoud aan de openbare ruimte van de Orchislaan en de Pijlkruidlaan. De aangrenzende straten De Eppe, De Wikke, Doornappel, Drieblad en Kalmoes staan nog op de planning, evenals de Dunantlaan en de Treebord. Het groot onderhoud is nodig omdat gedeeltes van de rijbaan en het trottoir verzakt zijn, er verkeersonveilige situaties zijn en de bestrating aan vervanging toe is.

Inmiddels schiet het werk al aardig op. Samen met mijnheer Albersen, bewoner van de Doornappel en deelnemer aan de werkgroep Herinrichting Orchislaan, kijken we terug en ook een stukje vooruit. De herinrichting van ‘zijn straat’ de Doornappel staat in 2021 op de planning.

Meepraten helpt

‘Toen de werkgroep werd opgericht, heb ik mij daarvoor aangemeld. Als je de mogelijkheid krijgt om mee te praten over de herinrichting van je wijk en straat, dan raad ik dat iedereen aan te doen. De gemeente heeft goed naar de wensen van alle betrokkenen geluisterd en bijvoorbeeld uiteindelijk gekozen voor uniforme betonstraatstenen in plaats van voor asfalt. Ook over de extra parkeerplekken in de straat zijn we het snel eens geworden. We kijken wel uit naar de opknapbeurt. De grond en de straat zijn natuurlijk in al die jaren best een eind verzakt en naast de herinrichting staat ook ophoging gelukkig op de planning.’

Leuk staaltje ‘omdenken‘

Dhr. Albersen vertelt: ‘Door een hevige storm in januari 2017 waaiden drie hoge bomen in mijn tuin om, enkele andere waren zwaar gehavend en moesten gerooid worden, en vloog mijn tuinhuis in de vijver. Ik moest daardoor mijn tuin direct aanpakken. Alleen zou de ophoging door de gemeente van de eerste meter van mijn tuin nog wel een paar jaar op zich laten wachten. Ik zag het niet zitten om mijn tuin twee keer open te moeten graven of een aantal jaren met het herstel te moeten wachten. Goed overleg met medewerkers van de gemeente resulteerde in een prima staaltje omdenken: op de afscheiding tussen de tuin en de openbare bestrating heeft de gemeente voor de beide achtertuinen die midden in de Doornappel zijn gesitueerd, een nieuwe betonnen rand neergelegd die precies de hoogte aangeeft van de uiteindelijke ophoging. Zodoende konden mijn directe buren en ik onze tuin na de storm aanpakken en hoeft de gemeente straks niet meer in de eerste meter van onze tuin te zijn. Zo werd een probleem tot beider tevredenheid omgebogen naar een prima kans en lopen wij wat vooruit op wat staat te gebeuren’.

Meer weten?

Op onze website vindt u meer informatie over de herinrichting van Reeuwijk-Brug: www.bodegraven-reeuwijk.nl/reeuwijk-brug

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank