Hondenpoep opruimen

Hondenpoep op straat is een grote bron van ergernis voor bewoners. Daarom geldt in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een opruimplicht. Voor het opruimen kunt u de gewone afvalbakken gebruiken. In januari zijn wij begonnen met het verwijderen van de kapotte hondenpoepbakken en (bij)plaatsen van gewone afvalbakken.

Waarom verdwijnen de hondenpoepbakken?
De bestaande ‘depodogs’ (afvalbakken voor hondenpoep met een zakjesdispenser eraan) zijn we op een aantal plekken aan het vervangen door gewone afvalbakken, omdat de depodogs 15 tot 20 jaar oud zijn en daarmee aan het einde van hun levensduur zijn. Er komen gewone afvalbakken voor terug en op een aantal plaatsen losse zakjesdispensers.

Zakjesdispenser
Op een aantal locaties zult u binnenkort losse zakjesdispensers aantreffen. De gemeente wil deze extra service aan hondenbezitters blijven aanbieden omdat hondenpoep een ergernis is voor veel inwoners. Belangrijk is dat hondenpoep zoveel mogelijk wordt opgeruimd.

Hondenbelasting afgeschaft
In januari 2019 is in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de hondenbelasting afgeschaft. De hondenbelasting is ooit ingesteld toen honden nog als trekdieren werden gebruikt. Inmiddels houden we honden als gezelschapsdier en dan is deze belasting echt niet meer van deze tijd. Op www.bodegraven-reeuwijk.nl/hondenpoep vindt u een lijst met
veelgestelde vragen en antwoorden over hondenpoep (opruimen).

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank