Inloopavond onderhoud Kerkweg in Reeuwijk

De Kerkweg is toe aan onderhoud. Daarom gaat de gemeente deze weg tussen de Nieuwdorperweg en Oud Reeuwijkseweg aanpakken.

Inloopavond
Met een delegatie van het dorpsteam Reeuwijk-Dorp is de Kerkweg meerdere keren besproken en hebben we met elkaar een voorlopig schetsontwerp opgesteld. Over het ontwerp en de voorgestelde maatregelen willen wij u graag informeren tijdens een inloopavond. Daarom nodigen wij u van harte uit op donderdag 7 februari 2019 van 19.00 tot 20.30 uur in Amicitia, Dorpsweg 32, Reeuwijk-Dorp.

Wat gaan we doen
Met behulp van uw ideeën en suggesties willen wij tot een definitief ontwerp komen voor de Kerkweg. Een ontwerp dat zoveel mogelijk is afgestemd op uw wensen en behoeften. Niet alle ideeën kunnen uitvoerbaar zijn. Daarom vinden we het belangrijk om vooraf met u te bespreken wat er wel en niet mogelijk is binnen dit project.

Fietspad mogelijk behouden
Gezien het gemeentelijk beleid voor kwetsbare C-wegen (dit zijn wegen met een breedte- en gewichtsbeperking) stellen wij voor om naast het te plegen onderhoud, ook betere en herkenbare (bredere) passeerplaatsen te realiseren. Het voorstel is om de bestaande breedte van de rijbaan en het fietspad te behouden. Uitwijkplaatsen / beplanting We onderzoeken ook nog of we het fietspad tot de kruising met de Oud Reeuwijkseweg kunnen realiseren. Verder wordt er mogelijk extra beplanting aangebracht tussen het fietspad en de rijbaan om bermschade terug te dringen. Ter hoogte van de uitwijkplaatsen wordt een afscheiding geplaatst die bijvoorbeeld kan bestaan uit een geleiderail om de fietsers en voetgangers te beschermen.

Hoe verder
Na de inloopavond kunt u tot 18 februari 2019 uw reactie schriftelijk of per e-mail bij ons indienen. Het college behandelt de ontvangen reacties die zullen leiden tot een definitief ontwerp. Vervolgens zal het plan verder technisch worden uitgewerkt. De planning is dat de werkzaamheden medio 2019 starten.

Informatie
Heeft u vragen, wensen of ideeën? Neemt u dan contact op met dhr. L. Faro, via telefoonnummer 0172- 522 522 of via e-mailadres info@bodegraven-reeuwijk.nl. Het ontwerp kunt u vanaf 8 februari inzien via bodegraven reeuwijk.nl/kerkweg en de website van het dorpsteam: dorpenwijk.nl/reeuwijk-dorp

Foto: Maps Google

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank