Miereakker in beeld

Winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk-Brug is er niet alleen voor de dagelijkse boodschappen: voor veel buurtbewoners is het winkelcentrum ook een trefpunt voor de sociale contacten. Wat betekent de komende herinrichting van Treebord en Raadhuisweg voor de bezoekers en de bereikbaarheid van het winkelcentrum? Ernst-Willem van der Lee en Gerard Kaars, twee bevlogen winkeliers uit het winkelcentrum Miereakker, delen hun ervaringen en hun vertrouwen in een mooi eindresultaat.

Ernst-Willem van der Lee is voorzitter van de Belangenvereniging Winkelcentrum Miereakker en eigenaar van ’t Reeuwijks Wijnhuis. Gerard Kaars is eigenaar van Schoenenhuis Kaars in het pand tegenover Van der Lee en vormt de ogen en oren van het winkelcentrum.

Wat gaat er gebeuren

De belangrijkste toegangswegen naar het winkelcentrum, de Treebord en aansluitend de Raadhuisweg, worden door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de komende tijd heringericht. Een flinke klus die zeker een jaar gaat duren. Het werk aan de Treebord is afgelopen maandag begonnen en duurt tot april 2020. De Raadhuisweg wordt daarna aangepakt. Van der Lee: ‘ Toen dit project twee jaar geleden op tafel kwam, had ik echt nog het gevoel ‘ de gemeente bepaalt’ . Maar daar ben ik op teruggekomen: we hebben regelmatig goed overleg waarbij wij als winkeliers worden gehoord in onze zorgen en onze aanbevelingen worden meegenomen in het werk. Zo hebben we kunnen bewerkstelligen dat de Raadhuisweg open blijft zo lang als de Treebord wordt heringericht. Ons mooie winkelcentrum moet bereikbaar blijven! Onze zorgpunten: parkeren moet mogelijk blijven en de bevoorrading met vrachtwagens moet doorgang houden, zijn door de gemeente serieus in de uitvoeringplanning meegenomen. We hebben een vast aanspreekpunt voor alle zaken rond de herinrichting en zijn erg te spreken over de samenwerking. Ook de communicatie is goed op orde. Via de krant, website en social media blijven we, en hopelijk ook onze klanten, op de hoogte van wat er speelt. ’

Aantrekkelijker gebied

Als de werkzaamheden aan de Treebord en de Raadhuisweg zijn afgerond, is er nog een aandachtspunt: winkelcentrum Miereakker vertoont op diverse plekken bodemverzakkingen. Ook dit gaat de gemeente aanpakken. In goed overleg met de Belangenvereniging is besloten om de verzakkingen te verhelpen nadat de toegangswegen zijn opgeknapt. Kaars: ‘ We zijn erg trots op ons mooie winkelcentrum. Als straks de toegangswegen zijn aangepakt en de omgeving is opgehoogd, hebben we daar nog jarenlang plezier van. Ik kijk er naar uit dat mijn dagelijkse werkomgeving steeds mooier wordt om in te vertoeven: op je werk spendeer je tenslotte vaak meer tijd dan thuis! Het is een prettige werkomgeving waar ik hartstikke trots op ben!’

Meer lezen?

Op www.bodegraven-reeuwijk.nl/reeuwijkbrug staat meer informatie over de herinrichting, evenals de plattegrond met planningen en routes voor bouwverkeer.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank