Samen werk maken van vluchtelingenwerk

Welzijnsorganisatie SAM organiseerde maandag 15 juli vanuit het taalcoachproject en Samen Sterk maatjesproject een avond voor vrijwilligers van diverse organisaties in de gemeente BodegravenReeuwijk die rondom vluchtelingen staan. Aanwezig waren Bureau Bousa, Taalhuis van de bibliotheek, Vota, ’t Rustpunt, Vluchtelingenwerk en van SAM; vrijwilligers, maatjesproject Samen Sterk en het taalcoachproject.

Levendig en leerzaam

De avond was zeer informatief. Allereerst door het interessante verhaal van Marieke Apperloo – teamleider van Vluchtelingenwerk, aangevuld door de ervaringen van een aantal van de vrijwilligers van vluchtelingenwerk werkzaam in onze gemeente en die betrokken zijn bij de eerste opvang van vluchtelingen. Er ontstond een levendige uitwisseling en vele vragen zijn beantwoord door de diverse organisaties. Het was zeer leerzaam om van elkaars bestaan te weten en te horen wat alle vrijwilligers doen en tegenaan lopen. Eén van de vrijwilligers merkte op dat de problemen die de vluchtelingen bijvoorbeeld hebben met de administratie soms een hoop tijd van het taalcoaching in beslag nemen en dat het fijn is te weten dat de vrijwilligers van Vota prima weten hoe ze met dit soort zaken moeten omgaan.

Vervolgbijeenkomst

Na afloop van de presentatie hebben de aanwezigen nog uitgebreid met elkaar kennis kunnen maken en was er veel onderlinge uitwisseling over elkaars werk. Het was een geslaagde uitwisseling waar veel energie los kwam. Deelnemers hebben de avond dan ook als waardevol ervaren en zien een vervolg graag tegemoet. SAM neemt initiatief om mensen en organisaties bij elkaar te brengen, dus die zal er zeker komen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank