Weekendafsluiting Burgemeester Crolesbrug

De Burgemeester Crolesbrug is van zaterdag 13 april 05.00 uur tot maandag 15 april 5.00 uur afgesloten voor alle weg- en vaarverkeer. Dat geldt ook voor de nachten van maandag 15 april t/m donderdag 18 april van 22.00 tot 5.00 uur de volgende ochtend.

Omleiding
Autoverkeer wordt omgeleid via de Broekvelderbrug. Aan de noordzijde van de Oude Rijn loopt de omleiding via de Burgemeester Kremerweg en aan de zuidzijde via de N11 en Broekveldselaan. Fietsers en voetgangers kunnen in het weekend tussen 9.00 en 18.00 uur gebruikmaken van een pontje en buiten deze tijden van de centrumbrug. Tijdens de omleidingsperiode wordt de Broekvelderbrug niet bediend voor de scheepvaart, zodat hulpdiensten altijd gebruik kunnen maken van deze brug.

Vervangen opleggingen
Sinds het najaar van 2018 voert de provincie Zuid-Holland in een aantal stappen groot onderhoud uit aan de Burgemeester Crolesbrug. Tijdens de afsluitingen in april worden de opleggingen van de brug vervangen. Dit zijn de steunpunten van de brugklep. Deze werkzaamheden konden niet eerder uitgevoerd worden, omdat hiervoor een hogere buitentemperatuur nodig is. Na afronding hiervan is het groot onderhoud van de Burgemeester Crolesbrug afgerond.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank