Enthousiaste start  van kennismakingstoer  burgemeester in Driebruggen

Burgemeester Michiel Grauss viel bij de kennismakingstoer in Driebruggen met zijn neus in de boter. Want als je bij een inloopochtend in het Huis van Alles de aanwezige senioren aanspreekt, hoor je direct het nodige over Driebruggen en hun persoonlijke kijk op wonen in dit dorp. Precies zoals hij vooraf hoopte: via gesprekken gevoel en beeld krijgen bij de verschillende dorpen en kernen van Bodegraven-Reeuwijk.  




De nieuwe burgemeester trof het daarvoor al met een fietstocht richting Driebruggen en een blik vanaf de uitkijktoren Wierickewachter, waarbij Ties Ittmann, boswachter Publiek bij Staatsbosbeheer, hem vertelde over de prachtige flora en fauna in Bodegraven-Reeuwijk. Onder andere over de weidevogels, Noordse woelmuis, ringslang, otter, het verschralen van het landschap om voedingsrijke gronden voor dieren en insecten te krijgen en over de goede samenwerking tussen agrariërs en Staatsbosbeheer om het boerenbedrijf en natuur hand in hand te laten gaan. Ties wees ook op de grote groep vrijwilligers die voor de natuur actief is. Michiel Grauss gaf aan dat de inzet van vrijwilligers in deze gemeente hem al was opgevallen in de paar weken dat hij burgemeester is.

“Leuk dorp”

In het Huis van Alles trof de burgemeester onder andere vertegenwoordigers van het dorpsteam, de Programmaraad HvA, SDWA en Oranjevereniging. Zij schetsten verleden en heden van Driebruggen, inclusief de diverse verenigingen en de vele activiteiten die plaatsvinden, van huttenbouw tot Sinterklaasviering en van dorpsfeest tot fietstochten en uitjes voor senioren. Michiel Grauss werd ter plekke gewezen op de uitnodiging voor het aanstaande programma van Koningsdag, inclusief de benoeming van Landsheer of Landsvrouwe van Custwijc. Liesbeth van Domburg (SDWA) vatte het dorp samen in de woorden: “Driebruggen is een leuk dorp. Iedereen kent elkaar en helpt elkaar.” Bram de Graaf (Oranjevereniging) voegde toe: “De samenwerking hier is geweldig, overal handjes die tevoorschijn komen als dat nodig is. Zonder vrijwilligers had bijvoorbeeld de sporthal er niet gestaan.”

Veel verhalen

Aansluitend aan de kennismaking met organisaties ging de burgemeester op pad door het dorp, samen met Jan van Esschoten, die tot in detail kon vertellen over wat men onderweg tegenkwam. Er werd binnengestapt bij Broodje, Kaas en Eieren, de winkel van Dico Treur die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse boodschappen, bij Karin’s Haarboutique, een begrip binnen de gemeenschap, alsmede bij basisschool De Lelie, de huisartsenpraktijk en het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente. Tevens werd haltgehouden bij ‘t Hooge Huys, voormalige Groene Kruisgebouw, Kiela, het oude gemeentehuis, voormalige dokterswoning en de kenmerkende ophaalbrug over de Dubbele Wiericke. Veel verhalen voor de burgemeester, die zo een prima eerste indruk van Driebruggen kreeg.

Reactie burgemeester

Na afloop constateerde Michiel Grauss dat hij een zeer warm welkom heeft ervaren in het mooie dorp Driebruggen. “Elke huis en pand is hier anders en er schuilt telkens een eigen geschiedenis achter. Wat opvalt is het sociale karakter binnen deze gemeenschap. Het is me een waar genoegen om later terug te mogen komen.” Want de uitnodigingen voor uitgebreidere bezoeken aan verenigingen, bedrijven en evenementen werden tijdens het bezoek van de burgemeester veelvuldig naar voren gebracht. Wordt vervolgd dus…

Tekst: Paul Engels

Foto productie: Rebonieuws.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank