SenW blijft Rijnkadehaven beheren

De exploitatieovereenkomst van de Bodegraafse Rijnkadehaven is verlengd. SenW blijft het beheer en onderhoud de komende zeven jaar doen. Burgemeester Michiel Grauss en SenW directeur-bestuurder Sanne Wouters hebben hiervoor deze week getekend.
De Rijnkadehaven is de openbare haven voor de recreatieve vaart in het centrum van Bodegraven. De haven is geschikt voor een tussenstop of voor enkele dagen verblijf. Gesitueerd op een historische locatie midden in het Groene Hart, is het eenvoudig te bereiken vanuit de regio. SenW – Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk – verzorgt het beheer en onderhoud van de haven, naast al haar andere werkzaamheden voor de binnen- en buitensportaccommodaties en de inzet op sportstimulering. De vrijwillige havenmeesters zorgen dat de haven er gedurende de hele vaarperiode netjes bij ligt.

Sanne Wouters is er blij mee: “Bodegraven-Reeuwijk mag trots zijn op zo een mooi plekje in het centrum. Het is prachtig om vandaaruit te wandelen en een kopje koffie te drinken. Of rond die haven een (sport)evenement te organiseren, zoals de triathlon of openwater zwemwedstrijden.”

Burgemeester Grauss vult Wouters aan: “Het is voor de recreant echt aanmeren en genieten! We zijn blij dat SenW het beheer en het onderhoud blijft doen. Zo blijft het netjes en het helpt ons om ook de bootjeseigenaren gastvrij te kunnen ontvangen in Bodegraven.”

Advertentie