Bodegraven pakt titel

Voetbalvereniging Bodegraven is zondag kampioen geworden in de 4e klasse A. De ploeg speelde zelf gelijk tegen Altior en zag concurrent ASW verliezen van Hillegersberg, waardoor Bodegraven – met nog een wedstrijd te spelen – al niet meer te achterhalen is door ASW.

Met de steun van een groot aantal supporters, die met drie bussen richting Langeraar waren gekomen, moest Bodegraven het opnemen tegen het stugge Altior, dat onder leiding staat van oud-Bodegraven-trainer Jan Wouters. Ook voor Altior stond er nog wat op het spel, want de ploeg strijdt met Bernardus om de 6e plek, die recht geeft op het spelen van nacompetitie. Nadat Bodegraven de zenuwen van zich af had gespeeld in de eerste tien minuten, leek Fahad al Badri Bodegraven al snel op een 1-0 voorsprong te brengen. Hij werd door Frank Veelenturf gelanceerd en wipte de bal slim over de uitstormende doelman. De bal had echter net te veel hoogte meegekregen en belandde via de lat weer in de handen van de opgeluchte doelman. Toch duurde het niet lang voordat Bodegraven wel het net wist te vinden. Een afgeslagen voorzet werd door Martijn Bakker net buiten het strafschopgebied ineens op de pantoffel genomen. Zijn lage schuiver liet de doelman van Altior kansloos. Altior, dat tot die tijd nog niet in de buurt van het doel van Marco Vonk was geweest, sloeg na de 0-1 direct terug. De gelijkmaker van middenvelder Ronald Ubink was er een van grote schoonheid. Hij schoot van een meter of 30 de bal hard via de onderkant van de lat in het doel.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd wat weg. Bodegraven was slordig in het positiespel en het verdedigend ingestelde Altior hield vrij makkelijk stand. Eenmaal dacht Bodegraven op een 1-2 voorsprong te komen. Fahad al Badri kreeg de bal op een presenteerblaadje van Pascal Hellingerwerf. Al Badri had de bal voor het inschuiven voor een leeg doel, maar schoof de bal voorlangs. Bodegraven moest in de slotfase nog even aan de bak, nadat invaller Robbert vd Herik en Ilias Hadi met rood van het veld waren gestuurd door de matig leidende scheidsrechter. Ondanks dat het met twee man minder speelde, kwam Bodegraven niet in de problemen. Nadat duidelijk was geworden dat concurrent ASW op achterstand stond, speelde Bodegraven de wedstrijd rustig uit. Na iets meer dan 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en kon het feest voor Bodegraven beginnen. Na een jaar afwezigheid keert Bodegraven komend seizoen weer terug in de 3e klasse. Aanstaande zondag speelt Bodegraven nog de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Cabauw.