Vier keer goud voor Vivian Brak op de Open Belgische Kampioenschappen

Afgelopen zondag heeft Vivian Brak, de Bodegraafse gehandicapte zwemster van BZ&PC, op de Open Belgische Kampioenschappen op vier afstanden een gouden medaille gewonnen. Op alle afstanden die ze zwom, eindigde ze als eerste. De wedstrijd werd gehouden in het Olympische zwembad van Antwerpen.
In de ochtend zwom ze de 100 meter vlinderslag in een tijd van 1.23.85 en eindigde ze ver voor de eerstvolgende Belgische tegenstander. Daarna kwam ze uit op de 400 meter vrije slag, hier zwom ze een tijd van 5.44.81. Dit was 10 seconden boven haar eigen beste tijd, maar toch goed genoeg om wederom op het hoogste treetje van het podium te komen.

’s Middags kwam ze uit op de 200 meter wisselslag. Hier zwom ze een tijd van 3.02.52. Daarmee verbeterde ze haar eigen toptijd met 7 honderdste van een seconde en wederom was dit goed voor een gouden medaille. De laatste afstand was voor haar de 100 meter schoolslag. Ze bleef net een andere Nederlandse voor en zwom met een tijd van 1.31.82 wederom naar de eerste plaats.

Tot slot nam ze deel aan de estafette. Drie Belgische ploegen en twee ploegen van de Nederlandse selectie (van zwemmers met een beperking) kwamen tegen elkaar uit. Het Nederlandse mannen team eindigde als eerste met vlak daarachter het Nederlandse dames team. Vivian Brak, die als startzwemster een tijd van 32.85 seconde op de klok zette, zwom hiermee haar tweede persoonlijk record van de dag.
20150503_170249
Door: Jan Brak

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie