ESTO deelt punten met Stompwijk ’92

Na afloop van de wedstrijd was de beginstand ook de eindstand. Beide ploegen leverden geen geweldige, maar toch een onderhoudende wedstrijd af. Toen de kleine, maar prima scheidsrechter precies in de 90e minuut het laatste fluitsignaal blies, was er dan ook wat verbazing. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De kansen waren groot en eigenlijk niet te missen. Je kon ze over het verloop van de wedstrijd wel redelijk tegen elkaar wegstrepen. Beide keepers hadden niet zoveel te doen tot het laatste kwartier. Toen bleek Donny Veenis van ESTO weer eens de niet te passeren sluitpost. Er mag best een groot compliment naar zijn trainer Tom Gesgarz die als keeperstrainer het beste haalt uit de sluitposten van ESTO.
In de 15e minuut scoorde Stompwijk een buitenspeldoelpunt. Een noodzakelijke ingreep van de uitstekend spelende Niels van de Meer, rand strafschopgebied, leverde een vrije trap op voor de Stompwijkers. Vanuit de rebound werd de bal in het net geschoten door een speler die achter de laatste linie van ESTO stond. Na de rust voorkwam een speler van Stompwijk in de 56e minuut een doelpunt door op de doellijn de bal uit het doel te houden. Een kwartiertje later mocht ESTO van geluk spreken dat een vrijgespeelde Stompwijker zo’n tien meter vrijstaand voor het doel de bal huizenhoog over schoot. Binnen twee minuten daarna flikte aan de andere kant van het veld Mirko Egic het zelfde kunstje op een fraaie voorzet van Jordy Romijn. Het laatste kwartier trok Stompwijk alles uit de kast, maar bleek Donny dus niet te passeren.

Volgende week gaat ESTO naar het Rotterdamse Kralingseveer om als afsluiter van dit succesvolle seizoen met CKC het duel aan te gaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Daarna volgt de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse. Een overwinning bij CKC kan hiervoor een mooie opmaat zijn.

Door: Han Koevoets
Archieffoto

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie