RVC2

UNIO verovert titel na verlies RVC

UNIO mag zich sinds zondag 3 mei officieel uitroepen tot kampioen in de derde klasse B op zondag. De runner up R.V.C. ’33 moest de achtervolging staken toen het hard onderuit ging op bezoek bij Blijdorp.
Het zag er al snel uit dat Blijdorp, wat zich nog niet wist veilig te spelen, een goede dag had. Door veel balverlies aan RVC zijde wisten de gastheren door middel van de snelle aanvallers steeds uit te breken. Door goed verdedigend werk leverde dit echter geen grote kansen op, maar met wat geluk aan hun zijde wist Blijdorp toch op voorsprong te komen. De scheidsrechter werkte mee door een discutabele strafschop te geven, waarbij niet zeker was of de overtreding binnen het zestien meter gebied gemaakt werd door verdediger Frank Stolwijk van RVC. Keeper Frank van Leeuwen kon den penalty niet keren en Blijdorp kwam hiermee in eigen huis op 1-0. RVC groeide daarna sterk in de wedstrijd en voerde de druk op. RVC kreeg wat schotkansen, maar de Blijdorp keeper wist vaak redding te brengen en daarna weer te zorgen voor een snelle counter. Toch kwam RVC op gelijke hoogte toen diezelfde doelman een fout maakte door te ver uit te komen en de bal niet vast kon pakken, waarna spits Wouter Sluijs met een mooie lob iedereen te slim af was.

RVC bleef daarna kort de betere ploeg en het leek een kwestie van tijd tot de voorsprong zich mocht aantekenen. Wouter Sluijs en Erik van Zoest hadden de voorsprong respectievelijk op de schoen en op het hoofd, maar beide wisten het net niet te vinden. Het liep daarna volledig anders voor de Reeuwijkers toen er opnieuw een snelle counter uitgevoerd werd door Blijdorp en de geplaatste voorzet zorgde voor de 2-1 voorsprong aan de kant van Blijdorp. RVC raakte hiermee de organisatie kwijt en wist dat het geen kans meer op het kampioenschap zou maken als er niet gewonnen zou worden. Het spel werd er niet beter op en Blijdorp bleef van zijn enige wapen gebruik maken en liet de snelle aanvallers keer op keer het springduel aangaan. Dit pakte in de 76e minuut opnieuw goed uit en wist Blijdorp ook op 3-1 te komen. De spelers van RVC zagen er verslagen uit en liepen nog meer schade op toen verdediger Frank Stolwijk met twee keer geel mocht vertrekken. Blijdorp ronde de score daarna nog af op 4-1, maar de wedstrijd was allang gelopen. RVC kan zich gaan voorbereiden op de naderende nacompetitie om alsnog voor een mooie afsluiting te zorgen.

Door Mari Blanken
Archieffoto

There are no comments

Add yours

X