Wedstrijdverslag CVC Reeuwijk

Leiden, 12 december 2015 – Alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, waarin CVC Reeuwijk ditmaal aan mocht treden tegen koploper DoCos uit Leiden. Het gat tussen beide ploegen bedroeg voor de wedstrijd slechts 5 punten, er viel dus wat te verdienen voor de mannen van Frans Schaap.

De wedstrijd ging voortvarend van start met twee ploegen die er zin in hadden op deze decembermiddag. CVC mocht in de eerste vijf minuten al tweemaal aanleggen om de score te openen, maar beide afstandsschoten mistten net het benodigde venijn. CVC Reeuwijk speelde vandaag zonder Onne Sijbrandij, die vorige week geblesseerd raakte, maar hierbuiten wel met een alleraardigst team. De eerste helft was dan ook voornamelijk voor CVC Reeuwijk, met enige goede kansen, zonder al te veel weg te geven. Aan het eind van de eerste helft leek de score dan ook geopend te worden door de Reeuwijkers. Op slag van rust werd Norbert van Keulen vrijgespeeld in de zestien van DoCos, en gaf de bal bekeken af op de ingelopen Jessy Leidelmeijer, die de bal gedecideerd inschoot. De arbiter meende echter, ten onrechte, dat van Keulen vanuit buitenspelpositie vertrok, en keurde het doelpunt af.

De tweede helft stond wederom de defensie van Reeuwijk sterk opgesteld, met Rene van den Heuvel en Paul Steenbergen die als centraal duo weinig weggaven. Het was dan ook wachten op de eerste goal van Reeuwijk, dat druk zette naar voren, en duidelijk loerde op de openingstreffer. Het was echter DoCos dat na een minuut of 65 spelen een vrije trap kreeg op een meter of 25 van de Reeuwijkse goal. De bal werd niet bijzonder goed ingeschoten, maar keeper Rob Verwaal, die overigens nog weinig te doen had gehad deze middag, kon zich niet meester maken over deze bal. De rebound die hieruit volgde werd nog via de vingertoppen van Verwaal ingeschoten; tegen de verwachtingen in stond de 1-0 op het scorebord. CVC was duidelijk niet van plan het hierbij te laten zitten, en ging op jacht naar de gelijkmaker. DoCos beperkte zich tot het tegenhouden van de Reeuwijkse storm, en leek hier aanvankelijk vrij lang fortuinlijk in. CVC speelde met veel druk, maar wist vaak toch net niet een goede vuist te kunnen maken. CVC werd wel zeer gevaarlijk via Norbert van Keulen, die alleen op de keeper afstormde richting de gelijkmaker. Hij werd echter op brute wijze tegen de grond geschopt door de Leidsche keeper in zijn strafschopgebied. De leidsman schatte deze situatie echter matig in en liet doorspelen, waar hier maar één beslissing de juiste geweest was: een strafschop voor CVC. Uiteindelijk was het een minuut of tien voor tijd Kieran Dekkers die zijn klasse liet spreken, en de gelijkmaker optekende. Nadat een vrije trap gegeven was aan de Reeuwijkers op een meter of 25 van het doel van DoCos, ging de middenvelder na een klein conclaaf met Joep van Keulen achter de bal staan. Onberispelijk schoot Dekkers de bal in de lange hoek: 1-1. Een spannende eindfase volgde waarin Lorenzo Stolwijk in de laatste minuut weggestuurd werd richting de goal van DoCos. Alleen op de keeper zag Stolwijk zijn inzet echter vakkundig gepareerd door de Leidsche doelman, en daarmee de laatste kans op de overwinning als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Een goede pot van CVC Reeuwijk, waarin het weinig tot geen kansen weggaf. Wanneer dit team in de tweede seizoenshelft nog een tikkeltje dodelijker speelt, en het fortuin iets meer aan haar zijde heeft kan er nog heel wat moois bereikt worden. Voor de winterstop rest alleen nog de wedstrijd in de achtste finale van de beker tegen competitiegenoot Zwammerdam, waar een plaatsje in de kwartfinale van het bekertoernooi te verdienen valt.