768 zonnepanelen op daken Woningbouwvereniging Reeuwijk

Met het symbolisch verbinden van de zonnepanelen zijn op 7 juli 2020 768 zonnepanelen van de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk op de daken van de hoogbouwcomplexen van Woningbouwvereniging Reeuwijk feestelijk in gebruik genomen door wethouder Kees Oskam.




Verbinding

De Energiecoöperatie Bodegraven Reeuwijk heeft in haar zoektocht naar verduurzaming in de gemeente de verbinding gevonden met de Woningbouwvereniging Reeuwijk, de gemeente Bodegraven Reeuwijk en MB Zonnepanelen BV te Bodegraven. Samen hebben ze tot doel de verduurzaming in deze gemeente verder te brengen. De huurders van de woningbouwvereniging is een gratis lidmaatschap bij de energiecoöperatie aangeboden. 77 huurders hebben inmiddels van het aanbod gebruik gemaakt. Zij kunnen direct financieel profijt hebben van de zonnepanelen. In de afgelopen weken zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd door de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk. Daar konden de huurders informatie krijgen, vragen worden beantwoord en kon men zich inschrijven als lid. Na de zomervakantie wordt er nog een bijeenkomst georganiseerd.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? Wat levert het mij op? Wat is het addertje onder het gras? Zo enkele vragen die ons tijdens de bijeenkomsten werden gesteld. Het is eenvoudig. Als lid van de Energiecoöperatie kun je intekenen op de elektriciteit die de Energiecoöperatie opwekt. Dat geeft recht op teruggave van de energiebelasting op elektriciteit. Afhankelijk van je elektriciteitsgebruik levert dat netto €40 tot €100 per jaar op. De Energiecoöperatie heeft in 2019 circa €1.000 verdiend voor haar leden. In 2020 verwachten we € 14.000 te verdienen. Geld dat rechtstreeks bij de leden komt.

De Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk

De Energiecoöperatie is opgericht op 9 februari 2018, heeft geen winstoogmerk en heeft tot doel duurzame energie op te wekken voor haar leden. Meer weten? Kijk op onze website: www.energiecooperatie-bodegraven-reeuwijk.nl

Foto: Van links naar rechts: Piet van Capelle (voorzitter huurdersvereniging), Vincent van Luit (directeur Woningbouwvereniging Reeuwijk), wethouder Kees Oskam en Jan Bouwens (voorzitter Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk)

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank