Gemeentepagina van week 13

Bekijk hier de gemeentepagina van week 13! Klik op de kop om het hele bericht te lezen.




Succesvolle actie voor energiebesparende maatregelen

Maar liefst 1.811 huishoudens hebben geprofiteerd van de waardebon voor energiebesparende maatregelen. In totaal is voor 134.105 euro gestoken in energiebesparende producten; dit zorgt voor besparing op de energierekening én voor een afname van de CO2-uitstoot in Bodegraven-Reeuwijk van jaarlijks 316.418 kg CO2. Dat staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 24 keer heen en weer vliegen van Schiphol naar Londen of ruim 18.000 kilometer autorijden. Een geweldig resultaat dus van de actie voor kleine energiebesparende maatregelen.

Slimmere aanpak tegen het dumpen van afval

“Wanneer mensen opzettelijk afval dumpen, achterlaten bij een container of op een illegale manier van bedrijfsafval willen afkomen, dan kost dat de gemeenschap geld, verpest dat het milieu en geeft het ergernis. Hoewel we dit gedrag het liefst voorkomen, blijven er mensen die vinden dat de regels niet voor hen gelden. Daarom gaan we op een slimmere manier handhaven,” stelt Martijn Haasbeek. Hij is binnen de gemeente sinds een jaar belast met alle zaken rondom afval.

Vierde elektrische auto voor onderhoud buitenruimte

Wethouder Oskam (Openbare Ruimte) heeft, uit handen van Ronald Kempenaar van autobedrijf Kempenaar, de sleutels in ontvangst genomen van een 100% elektrische Renault Kangoo ZE.

Werkzaamheden Plassengebied

Het Reeuwijkse Plassengebied is prachtig! Maar met de oude landweggetjes op slappe veengrond is het ook kwetsbaar. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er zuinig op. Dit voorjaar zijn er verschillende werkzaamheden om de wegen, bermen en paden duurzaam in stand te houden. Daardoor zijn niet alle wegen altijd toegankelijk. U kunt er hinder van ondervinden bij uw fiets- of wandelrondje in het Plassengebied.

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens ANWB Streetwise

Vanwege de ANWB Streetwise 2021 van basisschool Willibrord Miland wordt de Dronenweg vanaf de postduivenvereniging t/m de Oud Bodegraafseweg op donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2021 van 8.15 tot 12.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Daarnaast wordt de parkeerplaats bij de Jeu de boules aan de Groene Zoom, eveneens afgesloten op donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2021 van 8.15 tot 12.00 uur.

Bereikbaarheid gemeente Goede Vrijdag en Pasen

Op Goede Vrijdag 2 april is de gemeente tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar. Tweede Paasdag 5 april zijn het gemeentehuis en het klantcontactcentrum gesloten. U kunt wel producten aanvragen via de website of alvast een afspraak inplannen.

Kerkweg in Reeuwijk-Dorp gaat op de schop

De gemeente gaat aan het werk op de Kerkweg in Reeuwijk-Dorp. Het is tijd voor groot onderhoud en de weg wordt beter herkenbaar gemaakt als C-weg. Een weg krijgt de status van een C-weg als die niet geschikt is voor zwaar en breed verkeer. Dit is hier het geval vanwege de zettingsgevoelige bodem en vanwege de verkeersveiligheid.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank