Nieuwe speeltoestellen in Bodegraven!

blank

De gemeente voert regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit aan de openbare ruimte in Bodegraven. Zo ook aan de speelvoorzieningen omdat deze verouderd of niet meer veilig zijn. Voor de sfeer van de speeltoestellen is gekozen voor natuurlijk hout Robinia. Op de locatie staat een bankje en een afvalbak. De afvalbakken zijn dusdanig geplaatst dat de mensen die ze legen er gemakkelijk bij kunnen.

blank


Ontwerp nieuwe speeltuin De Werf

Ook hier is een combinatietoestel “Zilverspar” gekomen. Deze heeft meerdere speelfuncties zoals, schommelen, glijden, hangen, klimmen en duikelen. Dit speeltoestel is niet geschikt voor de kleinere kinderen. Daarin tegen is het speelparcours “Nature Trail” wel geschikt voor alle leeftijden. Het combinatietoestel is geplaatst in gebonden rubberen snippers. Het parcours is in het gras geplaatst dit geeft een wat natuurlijker beeld. Ook hier zijn de gekleurde betonnen tegels in het tegelpad bedoeld als speelaanleiding en geeft wat kleur aan het geheel.

blank

Speeltuin de Bleek

Bij De Bleek is een combinatietoestel “Klauterboom” en een vogelnestschommel gekomen. De Vogelnestschommel kan op verschillende manieren gebruikt worden, zoals schommelen, chillen en de kleinere kinderen kunnen hierop ook lekker zitten en schommelen. Het combinatietoestel heeft ook veel speelfuncties zoals klimmen, glijden en fantasiespel. De kleinere kinderen kunnen ook op dit speeltoestel komen via de dichte trap. De verschillend gekleurde betontegels in het tegelpad zijn een speelaanleiding en fleuren het geheel wat op. De speelgelegenheid ligt beschermt in het groen. De valdempende ondergrond is van gebonden rubber snippers en is bij nat weer snel droog. Bij het gedeelte boven in het ontwerp zijn de betontegels en hagen weggehaald, hiervoor in de plaats wordt dit groen. In de loop van de tijd worden waarschijnlijk hier nog bomen bij gezet met het oog op de klimaatadaptatie.

blank

 

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank