Kruisbandletsel behandeling door Fysio de Kuil in Bodegraven

Bij Fysio De Kuil behandelen wij regelmatig mensen na een voorste kruisbandletsel. Voorste kruisbandletsel kan het gevolg zijn van een sportblessure. Heb je pijnklachten aan knie of kruisband? In dit artikel vertellen we wat kruisbandletsel is en hoe je hier effectief van kan herstellen.  
Wat is een voorste kruisbandletsel?

De voorste en achterste kruisband spelen een belangrijke rol in het stabiliseren van de knie. Ze verbinden het bovenbeen met het onderbeen. Een gescheurde kruisband zorgt dan ook voor instabiliteit in de knie. Een scheur van de voorste kruisband noemen we een VKB-ruptuur in de knie en komt bijna tien keer vaker voor dan een scheur van de achterste kruisband.

Hoe ontstaat kruisbandletsel?

In de meeste gevallen ontstaat een VKB-ruptuur met een naar binnen gedraaid bovenbeen en een onderbeen dat gefixeerd op de grond staat. In de praktijk zien wij dat dit vooral gebeurt bij sporters en bij mensen die een onverwachte en abrupte beweging maken met het bovenlijf ten opzichte van het onderbeen.

Wat is de oorzaak?

Het is onduidelijk waarom de ene persoon wel en de andere geen VKB-ruptuur oploopt. Uit onderzoek blijkt wel dat de houding van het lichaam op het moment van scheuren een bepalende factor kan zijn. De omstandigheden waarbinnen een VKB-ruptuur kan ontstaan, zijn vaak complex en sportspecifiek.

Wat is de oplossing?

De oplossing is een VKB-reconstructie, oftewel een kruisbandoperatie, waarbij met lichaamseigen materiaal operatief een nieuwe voorste kruisband wordt aangelegd. Een andere optie is het terugwinnen van stabiliteit door de spieren rond de knie sterker te maken. In beide gevallen volgt vaak een langdurig revalidatietraject.

Wat kan Fysio de Kuil voor mij betekenen?

Revalidatie na een VKB-ruptuur vraagt om een persoonlijke aanpak en daar ligt de expertise van Fysio De Kuil in Bodegraven. Wij vinden het belangrijk om goed in kaart te brengen hoe jouw activiteiten in het dagelijks leven en in sportsituaties eruit zien. Tevens is het doel waar je naartoe wilt bepalend voor het behandelplan. De oefeningen tijdens het revalidatietraject zijn effectief en laten we zoveel mogelijk aansluiten bij de situaties waarin jij weer wilt presteren. En we geven je preventieve oefeningen met aandacht voor een goede houding. Zelfs kunnen we gebruikmaken van onze fitnessruimte met professionele apparatuur en veel privacy. We zetten alles op alles om jou weer helemaal topfit te krijgen!

Meer informatie opvragen bij Fysio De Kuil in Bodegraven

Kijk voor meer informatie over de behandeling van chronische pijn en peesklachten op de website van Fysio De Kuil, praktijk voor fysiotherapie en hydrotherapie in Bodegraven. Een afspraak maken voor een intake of een behandeling kan online of telefonisch. Samen met jou werken we graag aan een pijnvrij bestaan en een goede conditie.

www.fysiodekuil.nl

Advertentie