10@10 challenge op ‘t Vogelnest

Op 26 september deden alle leerlingen van ’t Vogelnest mee aan de 10@10 challenge. Om 10.00 uur precies volgden zij een bewegingsles van wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Daarmee deden zij mee aan de Nationale Sportweek en lieten daarmee zien hoe groot het belang van voldoende beweging bij kinderen is.




Op ’t Vogelnest is bewegen ook de rest van het jaar normaal. Alle klassen volgen gymlessen en groep 1 t/m 5 krijgt elke week dansles van een gecertificeerde dansjuf. Daarnaast wordt natuurlijk elke dag buiten gespeeld en wordt bewegen ook geïntegreerd in de lessen, bijvoorbeeld door ochtendgymnastiek in de klas, een swingend nummer van Kinderen voor Kinderen op het digibord of een actieve buitenles. Zo wordt meer bewegen leuk met als bijkomend voordeel dat de concentratie toeneemt.

De 10@10 challenge valt samen met de week van de gezonde pauzehap waar de groepen 3 t/m 8 aan mee doen. De kinderen krijgen lekkere gezonde snacks aangeboden zoals crackers met aardbei, kwark met banaan en ook de ouders worden uitgedaagd om een originele maar gezonde pauzehap mee te geven. Die worden in de klas geshowd om zo de bewustwording van gezonde tussendoortjes te vergroten en kinderen en ouders te stimuleren gezonde(re) keuzes te maken.

Foto: De kinderen van ’t Volgelnest bij de 10@10 challenge

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank