Enthousiaste leerlingen bij schooljudo op Speel- en Werkhoeve

Vandaag hebben kinderen van de Speel- en Werkhoeve uit groep 4 uit handen van wethouder Kromwijk een diploma ontvangen ter afsluiting van het project Schooljudo. Zes weken lang hebben de leerlingen van de Speel- en Werkhoeve met elkaar gestoeid, gewerkt aan een stevige houdgreep en vooral veel plezier met elkaar gehad.




De leerlingen hebben in die zes weken geleerd dat judo meer is dan een potje rollebollen op een mat. Onder leiding van een gediplomeerde Schooljudo Entertrainer Eric Zwaan van sportschool Goederaad zijn de leerlingen bezig geweest met zeven waarden: respect, discipline, samenwerken, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en plezier. Tijdens elke les stonden één of twee van deze waarden centraal.

De speelzaal is speciaal voor de Schooljudolessen aangekleed met een echte judomat. Naast de leerlingen van de Speel- en Werkhoeve, hebben na schooltijd ook kinderen van Junis Kinderopvang meegedaan aan de lessen Schooljudo. De directeur van de Speel- en Werkhoeve Martina Bloemzaad: “Ik ben echt heel blij dat we hieraan meedoen. Schooljudo is een mooie kans om kinderen lekker te laten bewegen en tegelijkertijd hun sociale ontwikkeling te stimuleren. Het sluit ook heel goed aan bij wat er op school gebeurt. We vinden het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten, met plezier naar school gaan en samen een fijne groep vormen. Daar besteden we op school veel aandacht aan. Vooral door te praten. Bij Schooljudo kunnen ze ook lichamelijk ervaren wat grenzen zijn, respect inhoudt en hoe belangrijk samenwerken is.” De Speel- en Werkhoeve is een Gezonde School en besteed extra aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen en beweging.

Wethouder Martien Kromwijk vindt Schooljudo een mooi voorbeeld van hoe je de positie van alle kinderen kunt verbeteren. En dat is zijn droom. Alle kinderen gelijke kansen. Hoe hij dat samen met verschillende organisaties in Bodegraven-Reeuwijk wil gaan bereiken bespreekt hij op 18 mei 2017 met de gemeenteraad.

De leerlingen van de Speel- en Werkhoeve en hun meesters en juffen zijn ieder geval erg enthousiast over de Schooljudolessen:  “Volgend jaar weer juf ? “

Tekst: Ingezonden
Foto’s: Rebonieuws.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie