Bodegraafse Aviation-studente Amy Koster voorzitter SVAAA

Een vliegende start van Amy Kosters tweede studiejaar! De Bodegraafse Aviation-studente is verkozen tot voorzitter van Amsterdamse studievereniging SVAAA. Naast het najagen van haar droombaan als piloot, houdt Amy zich straks ook bezig met de organisatie van reizen, activiteiten en meer. 

Komend schooljaar 2023-2024 leidt de Bodegraafse Amy Koster de studievereniging Amsterdam Aviation Association (SVAAA). De vereniging is uitsluitend voor studenten van de opleiding Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam. Een waardevolle toevoeging op de studie, vindt Amy; ‘’Voor veel studenten is deze vereniging zelfs de állerbelangrijkste motivatie om het jaar te halen’’, lacht ze. ‘’Niemand wil het risico lopen van de opleiding – en dus vereniging – af te moeten.”

Amy op reis met de SVAAA

Proces

Ondanks haar waardering voor de SVAAA, stond een rol in het bestuur eigenlijk niet op de planning. ‘’Afgelopen jaar was ik eerstejaars lid. Dat beviel heel goed. Dankzij de reizen en activiteiten had ik mijn plekje snel gevonden. Ik zette me al in voor een commissie, maar toen ik de oproep naar nieuwe bestuursleden tegenkwam voelde ik me niet direct geroepen. Dat kwam pas toen ik gevraagd werd om ervoor te solliciteren’’, legt Amy uit. 

De sollicitatieprocedure voor het bestuur was een heus traject. Brieven, casussen oplossen, gesprekken, pitches; het kwam allemaal voorbij. Aan commissieleden de taak om elke kandidaat op een gepaste functie te stemmen. Daarna mocht elk verenigingslid laten weten of zij het eens waren met dit gekozen bestuur. Het resultaat: Amy als voorzitter!

Taken 

Extra taken bovenop een voltijd studie: Amy zal komend schooljaar niet stilzitten. ‘’Het voorzitterschap vergt gemiddeld 25 uur per week’’, aldus Amy. ‘’Hierin zal ik de vereniging leiden. Dat betekent veel connecties maken en contact leggen met bedrijven. Ik verwacht veel belangrijke vaardigheden aan te leren en nóg meer plezier te maken. Ik heb er zin in!’’

Toekomst 

Hoewel Amy zich voor nu focust op haar school- en verenigingsleven, verliest ze de toekomst zeker niet uit het oog. Uiteindelijk hoopt Amy de wereld over te vliegen. Na deze studie wil ze de pilotenopleiding volgen. Wij wensen Amy heel veel plezier als voorzitter én in haar toekomst als piloot!

Amy mocht al zelf elektrisch vliegen met een uitje naar vliegveld Teuge!

Tekst: Isa Smeele

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank