3-1 winst voor ESTO dankzij fraaie doelpunten

In grijze weersomstandigheden speelde zich in Leiden tegen DoCoS, een even oude en leuke club als ESTO, een kleurloze wedstrijd af. De drie ESTOdoelpunten daarvan uitgezonderd want die waren fraai. Het mooi ogende grasveld was zacht en van invloed op het spel. Zeker in de tweede helft, maar toen had ESTO de buit al binnen.

Twee minuten na de aftrap keken de Leidenaren een beetje onthutst tegen een achterstand aan. De prima voorzet van Lars Verheul nam de vrijstaande Wouter-Jan Bos uit de lucht op de slof voor een beauty van een doelpunt. Tien minuten later kwam DoCoS langszij dankzij een rebound. Kort daarvoor had ESTOdoelman Tom Vink nog een prima redding verricht, nu moest hij toch de bal uit het net halen. In de 25e minuut maakte Lars een fraai doelpunt met een hard schot vanaf pakweg 20 meter en stond ESTO weer met 2-1 voor. In de 42e minuut besliste Wouter-Jan de wedstrijd door attent te reageren op een voortzet van Pim de Visser en de 3-1 in te tikken.

Na de rust werd het zachte veld steeds hobbeliger. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Veel ballen kwamen niet aan. Zelfs voor een leeg ESTOdoel verdwenen en Leidens schot in het niets. ESTO had moeite om tot een goede opbouw te komen en trok zich terug op eigen helft. DoCoS moest aanvallen om nog wat uit het vuur te slepen. Onvermoeibaar leverden ze strijd waarbij ze rond de 80e minuut nog twee keer de lat raakten.

Komende zaterdag komt Foreholte naar de Kievitsheuvel. Om 14.30 wordt dan afgetrapt voor de laatste wedstrijd voor de winterstop die duurt tot 21 januari 2023.

Door: Han Koevoets