Geen ‘uiltje’ aan de lucht, maar tegen het raam

Op OBS ’t vogelnest waren vrijdag 29 september wel hele vreemde vogels te vinden. De leerlingen werden in het najaarszonnetje namelijk alsnog getrakteerd op een roofvogelshow vanwege het 40 jarig jubileum van de school, welke mede-mogelijk gemaakt werd door de overblijfdames.




Het jubileum werd vorig jaar al gevierd maar toen werd de show gecancelled vanwege (weers)omstandigheden. Deze show hadden de leerlingen dus nog tegoed. Direct na de tosti’s die de overblijfdames op vrijdag altijd maken, vulde het schoolplein zich met leerlingen. Zij werden interactief betrokken als ‘attribuut’ voor de uil, woestijnarend en witte loopeend. De eerste uil was de vreemdste vogel van de dag. Hij raakte gedesoriënteerd en botste tegen de ruiten van een klaslokaal. Gelukkig mankeerde hij niets en kan hij snel weer mee doen in een volgende show. Zijn ‘collegauil’ nam de honneurs waar en imponeerde met nog de vele andere vogels het publiek met een mooie demonstratie.

De dames die op ’t Vogelnest in de overblijf voorzien hebben lange tijd gespaard om het cadeau te kunnen meefinancieren voor de school, maar vooral aan de leerlingen. De school prijst zich gelukkig met de betrokkenheid van de dames die de leerlingen met liefde en plezier begeleiden bij het overblijven. 

Met dank aan Sonja van den Brink-Bombeke van Fotografie Zonhuizen

Door: Lisanne van Uunen

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank