Verloskundigenpraktijk Gouda werkt met zwangerenportaal.nl

Zwangere vrouwen die zich op dit moment inschrijven bij verloskundigenpraktijk Gouda  krijgen toegang tot de website zwangerenportaal.nl. De verschillende deskundigen van de praktijk delen het medisch dossier nu niet alleen met elkaar maar ook met de zwangere vrouw. De aanstaande moeders in Gouda, Reeuwijk, Moordrecht en Gouderak zien nu op één website alle informatie over hun zwangerschap.




Er is veel gedoe over de privacybescherming van medische dossiers. Het verschil met andere regelingen is dat zwangerenportaal.nl de informatie van het dossier ook deelt met de zwangere vrouw zelf. Uiteraard zijn de cliënten van verloskundigenpraktijk Gouda niet verplicht van het dossier gebruik te maken. Maar het voordeel voor de vrouwen en hun mannen is wel dat ze meer betrokken worden bij de zorg voor de eigen zwangerschap. Dat verbetert de communicatie met de zorgverleners. De zwangeren kunnen niet alleen volgen wat er allemaal gebeurt maar ook met wie de informatie wordt gedeeld. De vrouw geeft zelf aan wie de gegevens kan zien en wie niet. Zij houdt de regie, haar belang staat centraal.

De reacties van gebruikers op het zwangerenportaal zijn enthousiast. Vrouwen schreven onder meer: “Ik ben hartstikke blij met de wekelijkse mail die ik van de verloskundige ontvang, die vertelt mij precies wat er in die zwangerschapsweek belangrijk is. Nu heb ik andere apps, websites of dokter Google niet meer nodig!”; “Ik vind het heel fijn inzicht te hebben hoe mijn zwangerschap verloopt en vind het erg handig dat ik afspraakherinneringen ontvang.”

Ook de verloskundigen van de praktijk in Gouda zijn enthousiast. Marianne Aantjes, verloskundige van deze praktijk zegt: “Het zwangerenportaal is een hele mooie manier om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid (na toestemming van de zwangere) het dossier te delen met de gynaecoloog. Dat scheelt veel print- en faxwerk en maakt een snelle gegevensoverdracht mogelijk.”

De zwangere kan elk moment van de dag haar dossier inkijken. Moeilijke medische informatie wordt voorzien van een duidelijke uitleg. De zwangere ontvangt afspraakherinneringen en ontvangt wekelijks deskundige informatie over wat er met haar en haar kindje gebeurt.

Bijna de helft van alle verloskundigenpraktijken in Nederland maakt al gebruik van zwangerenportaal.nl. De software sluit aan op alle gangbare systemen in de geboortezorg waardoor het zwangerenportaal door iedere verloskundigenpraktijk in Nederland gebruikt kan worden.

Fotobijschrift: Verloskundigen van verloskundigenpraktijk Gouda. Van links naar rechts: Anja, Sanne, Marianne, Meryl, Sanderieke, Janneke, Elizabeth, Renate. Rianne, Cobi en Mijke waren tijdens het maken van de foto niet aanwezig.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank