Open Dag 2018 – opnieuw tekort vrijwilligers

Opnieuw kampt de organisatie van de Open Dag in de Oude Zustertuin met onvoldoende vrijwilligers. De Open Dag wordt traditioneel ’s middags op Koningsdag georganiseerd. Om diverse redenen hebben de afgelopen weken een aantal sterkhouders hun werk moeten neerleggen of is hun beschikbaarheid erg onzeker. Hierdoor zitten zowel de organiserende commissie als het bestuur met hun handen in het haar.




De organisatie van de Open Dag is in handen van een zelfstandige commissie. Deze commissie zorgt er onder meer voor dat het programma wordt opgesteld, contacten worden gelegd, inkopen worden gedaan en afspraken worden gemaakt.

In de weken voorafgaande aan de Open Dag wordt de commissie ondersteund door vaste vrijwilligers van de Oude Zustertuin. Dit zijn mensen die al jaren meedraaien en zonder aansturing hun werk doen. Dan moet gedacht worden aan onder andere het timmeren het podium, zorgen dat de materialen in orde zijn, het water bij de toiletten is aangesloten, elektra aanwezig is. Echter doeners. Ook in deze groep wordt de spoeling te dun.

Vorige week heeft de commissie vergaderd over de ontstane situatie en of de Open Dag 2018 door kan gaan. Deze week wordt gebruikt om voor de dag zelf zoveel mogelijk posities gevuld te krijgen. Er hebben zich oudgedienden aangemeld om toch nog een keer bij te staan. Eind deze week vergadert de Open Dag Commissie met het bestuur en zal worden bekeken of de Open Dag doorgaat. Mocht het licht van oranje terug op groen springen, dan zal onvermijdelijk gesneden moeten worden in het aanbod.

Koningsdag in de Zustertuin is een begrip. Duizenden mensen genieten van een volksfeest met een unieke sfeer. Willen we ook de komende jaren dit feest behouden, dan hebben we nu keihard nieuwe vrijwilligers nodig voor de Open dag commissie en voor de ondersteunende taken. Niet alleen voor dit jaar, maar mensen die bereid zijn de komende jaren deze taak op zich te nemen. Als deze mensen nu in de voorbereiding en tijdens de uitvoering kunnen meelopen, dan kunnen we een basis leggen voor de toekomst. Zonder nieuw bloed houdt het op, is het niet in 2018 dan wel in 2019.

Tijd mag het probleem niet zijn. Voor de ondersteunende groep kost het in de aanloop 1 à 2 avonden, plus de avond voor Koningsdag en de ochtend van Koningsdag.

De Open Dag Commissie vergadert een vijftal avonden in de periode december tot en met april. De taken kunt u invoeren op een tijdstip dat het u uitkomt. In principe zijn de leden van de Open dag commissie op de avond voor Koningsdag aanwezig en op Koningsdag zelf.

Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht bij: Cor van den Hoven, Voorzitter De Oude Zustertuin. Email: voorzitterZustertuin@gmail.com. In de Zustertuin kunt u vragen naar Marielle Spijker, beheerster.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank