Zomerkampioenschappen BZ&PC

BZ&PC hield afgelopen zaterdag 1 juli, DE Zomerkampioenschappen wedstrijdzwemmen Lange Baan! Samen met Widex GZC Donk, van Vliet Barracuda, De watervogels, De Kempvis en WVZ was het gezellig druk in het buitenbad van zwembad de Kuil in Bodegraven.




In totaal waren tijdens de 52 programma’s 660 medailles te verdelen over de diverse leeftijdsgroepen. Voor BZ&PC stonden Anouk, Mandy, Emira, Samia, Mirjam, Cas, Stijn, Sanne, Janneke, Thom, Erin, Nienke, Tessa, Jolijn, Liv, Laila, Donna, Koen, Bouke, Eline, Victor, Ayrton, Quinten, Roan en Chantal aan de start. Samen behaalden zij 46x een 1e plek, 34x een 2e plek en 16x een 3de plek. Naast dat er diverse PR’s zijn behaald heeft Stijn 3 clubrecords ( 50m vrij, 100m vrij, 100m school) en Erin 1 clubrecord ( 50m vrij) gezwommen.

Erin de Jong mocht voor haar prestaties op de 50m en 100m vrij de Arie van der Laan Trofee in ontvangst nemen. Gert van der Laan was speciaal aanwezig om deze trofee uit te reiken.

Ter nagedachtenis aan deze ultieme vrijwilliger, is het idee van de “Arie van der Laan trofee” ontstaan. Deze trofee is, vanaf 2009, jaarlijks tijdens de Zomerclubkampioenschappen te winnen door een zwemmer/zwemster van BZ&PC, die in een klassement op de 100m en 50m vrije slag het dichtste een clubrecord benadert of het meest verbetert.

 De zwemafdeling van BZ&PC kan na deze afsluitende Zomerkampioenschappen terug kijken op een zeer geslaagd jaar met vele clubrecords en deelnames aan regionale en landelijke finales.

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank