85-jarig jubileum Bodegraafse Zwem- en Polo Club

Gefeliciteerd Bodegraafse Zwem- en Polo Club! De sportvereniging blaast vandaag 85 kaarsjes uit. Ter ere van dit jubileum doet voorzitter Rolf Groenendijk zijn verhaal. Er staat al bijna 55 jaar op zijn teller als trouw clublid. 
Sinds de oprichting op 17 juni 1938 is de club uitgegroeid tot een heus begrip in de regio. Inmiddels telt BZ&PC bijna 400 leden. Zij delen elk een passie voor prestatie- of recreatiezwemsport binnen drie verschillende afdelingen; waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen. 

Clubhart

‘’De club ligt me aan het hart’’, begint huidig voorzitter Rolf. ‘’Toen ik vorig jaar gevraagd werd nadat de toenmalige voorzitter stopte, was mijn antwoord dan ook gelijk ‘ja’. Het is een gezonde vereniging met een mooi bestuur. Daar zet ik me graag voor in.’’

‘’Vaak wordt iets krakkemikkiger naarmate het ouder wordt. Bij deze club is het tegenovergestelde waar, we blijven volop groeien en bloeien. In dit proces weten we jong en oud te bereiken. Voor elk wat wils bieden blijft dus een belangrijk uitgangspunt. Tegelijkertijd blijven bestaande leden lang trouw aan de club. Velen zijn al tientallen jaren vast lid, anderen keren na een stopperiode vanzelf terug. Zelfs mensen die verhuisd zijn blijven vaak betrokken. Lid of oud-lid: mensen laten de club zelden helemaal los’’, aldus Rolf.

Toekomst 

Al vanaf de eerste dag van mijn lidmaatschap bleef één punt altijd hetzelfde: we zijn de gezelligheid nooit uit het oog verloren. Wat mij – en velen anderen – betreft houden we dat vast. Houden wat je hebt is de mooiste basis. De balans tussen fanatiek sporten en mooie herinneringen creëren is tekenend voor de club en deel van onze kracht.’’, vertelt Rolf.

‘’De accommodatie biedt groeimogelijkheden die we zeker kunnen oppakken. Bovenal vind ik het belangrijk dat de club persoonlijk blijft. Mooi uitbreiden zónder massaal te worden klinkt ideaal. Één ding is zeker: ik zal me gedurende mijn drie voorzittersjaren en wellicht daarna met veel plezier inzetten en mijn best doen de club klaar te stomen voor de toekomst’’, voegt Rolf toe. 

Festiviteiten 

BZ&PC viert het jubileum met een weekendprogramma aan festiviteiten. Deze bestaat uit een reünie, synchroonzwemshow, waterpolotoernooi, feestavond voor (oud-)leden, Bodegraafse Zomer-Sprintkampioenschappen en een BBQ. Op zaterdag verwacht de organisatie zo’n 600- à 700 sporters. Kortom; één grote mengeling van sport en gezelligheid. 

Het feestweekend vindt plaats van 30 juni t/m 2 juli

Voor de oud-leden, die  BZ&PC niet in hun scoop heeft en dus nog niet geïnformeerd zijn, geldt dat men zich aan kan melden via jolandascheper@casema.nl Jullie zijn van harte welkom!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank