fullsizeoutput_152d

Abseilende Sint bij De Regenboog in Reeuwijk

Wel een hele bijzondere binnenkomst van de goedheiligman en zijn pieten op basisschool De Regenboog in Reeuwijk, hier kwamen ze vanochtend letterlijk van het dak abseilen.
Vol verwachting zullen de harten van de kinderen van groep 1 tot en met 8 van basisschool De Regenboog geklopt hebben, toen vanochtend de eerste piet naar beneden kwam. Onder luid gejuich wordt hij verwelkomd. Wanneer Sinterklaas vervolgens zijn hoofd over de rand van het dak steekt om even te zwaaien groeit de spanning onder de kinderen: “Gaat hij het echt doen?”, vraagt een van de kinderen verkleed in een pietenkostuum zich af. En ja hoor, na wat geaarzel, Sinterklaas lijkt het toch wel een beetje eng te vinden, komt ook hij langzaam naar beneden. Hangend aan het touw draait hij zich zelfs nog even om en zwaait hij naar de kinderen, die verbaasd toekijken. Eindelijk beneden wordt hij ontvangen met een groot applaus. Hier wordt hij feestelijk onthaald, en waagt zelfs een dansje op het liedje ‘Sint Swingt’, dat ook enthousiast mee wordt gezongen door de leerlingen.

Nu Sinterklaas veilig beneden is volgen meer pieten, toch lijkt de laatste piet het nog wel een beetje eng te vinden. Daarom moedigen de kinderen en Sinterklaas hem aan. “Kom maar piet, het is wel veilig!”, roept de goedheiligman hem nog toe. Na wat getreuzel komt dan hij ook echt naar beneden, waar hij letterlijk wordt opgevangen door de anderen.

Hierna gaan de kinderen weer terug naar binnen, om daar het sinterklaasfeest voort te zetten. Maar niet voordat ze de Sint nog even een high-five hebben gegeven.

Tekst en beeld: Tessa Burger

 X