Alzheimer Cafés weer van start

Op maandag 20 februari vindt het eerste café van 2023 weer plaats, in Gouda. Het thema is Dementie & Levenseinde. Een lastig onderwerp, maar belangrijk om bespreekbaar te maken. Hoe doe je dat? Welke keuzes zijn er, hoe leg je dit vast en wie kan je erbij helpen?
Door dementie kan er een moment komen waarop u niet meer goed kunt zeggen wat u wilt in uw leven. Daarom is het belangrijk om uw wensen voor de toekomst op tijd te bespreken, bijvoorbeeld euthanasie. Deze avond zal spreker Krista Kortekaas, huisarts en arts bij Expertisecentrum Euthanasie, meer vertellen over euthanasie bij dementie. Er is ook meer dan genoeg tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Maandelijks wordt er op de derde maandag van de maand afwisselend in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk een Alzheimer Café georganiseerd. Dit is een toegankelijke ontmoetingsplek waar informatie, tips, adviezen en ervaringen worden gedeeld over leven met dementie. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.

Eerstvolgende café in Gouda op 20 februari

Locatie:           Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1 (de oude bieb)

Tijd:                 19:30-21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur

Thema:           Dementie & levenseinde

Het volgende café is op 20 maart in Bodegraven. Benieuwd naar het thema, het volledige jaarprogramma en meer informatie? Kijk op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland

Advertentie