KDVHofvijver-85

Basisschool Het Vogelnest en Junis slaan de handen ineen

BodegravenMet trots opent Junis Kinderopvang op 26 oktober de deuren van een nieuwe buitenschoolse opvang in basisschool Het Vogelnest. Op 30 november volgt er een kinderdagverblijf en zijn ook de allerjongsten welkom in het nieuwe kindercentrum Vogelnest!
Madeleine van Noordt Wieringa, directeur van basisschool Het Vogelnest, is blij met deze ontwikkeling: “Ik heb altijd gedacht toen ik op deze locatie begon: hoe fijn zou het zijn om een plek te realiseren waar kinderen van jongs af aan in een vertrouwde omgeving kunnen leren en ontdekken en vanaf 4 jaar direct kunnen doorstromen naar de basisschool. Daarnaast is het voor de ouders met jonge kinderen een uitkomst qua logistieke planning. Ik heb veel zin in de samenwerking met Junis.” 

Roos Blaauwhof, clustermanager bij Junis Kinderopvang:
“Onderwijs en kinderopvang zijn niet meer los van elkaar te denken. Vanuit de veilige omgeving van het kinderdagverblijf doorstromen naar de basisschool en vervolgens na school op de BSO de bekende gezichten van kinderopvang en onderwijs blijven zien. Samen spelen met de kleuters, een gezamenlijke visie en met elkaar een doorgaande lijn ontwikkelen. Dit is wat je ieder kind gunt!”

Kindercentrum Vogelnest
De nieuwe locatie ligt centraal in Bodegraven, dichtbij verschillende basisscholen. Op het grote schoolplein kunnen de kinderen naar hartenlust buitenspelen. Daarbij heeft de locatie een groot en gevarieerd aanbod aan sport- en bewegingsmateriaal. Voor de kinderen die lekker binnen willen spelen, worden er dagelijks leuke activiteiten binnen georganiseerd, zoals knutselen of spelletjes doen. Ook gaan de kinderen geregeld op een uitje en worden er sportactiviteiten georganiseerd bij de Sporthoeve. Wordt je kind 7 jaar? Dan stroomt hij automatisch door naar BSO SportHoeve, op 50 meter loopafstand.

Opening

Op maandag 26 oktober, na de herfstvakantie, opent de BSO haar deuren. Maandag 30 november gaat ook het KDV van start. In december vindt de officiële opening plaats. Meer informatie hierover volgt begin oktober. 

Openingstijden
Kindcentrum Vogelnest is op alle weekdagen geopend voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met 7 jaar stroom je door naar BSO de SportHoeve. Meer weten of een keer komen kijken? Kijk op www.junis.nl/vogelnest voor meer informatie of het aanvragen van een rondleiding.X