sport36-1-van-1

Beëindiging Sportverkiezing Bodegraven-Reeuwijk

Met ingehouden woede, zware teleurstelling en met tranen in de ogen, is het onze taak om u namens de organisatie, te informeren over het per direct beëindigen van de Sportverkiezing Bodegraven-Reeuwijk. En dat doet pijn, heel veel pijn.
Als één van de langst aaneengesloten organisaties in Nederland hebben wij, 31 edities lang, geprobeerd om de sport in onze gemeente te promoten en de winnaars in het zonnetje te zetten op een avondvullend Gala. Dit vergde enorm veel inspanning en creativiteit door de organisatie, vooral omdat het gemeentelijk budget van € 2.000,– de reguliere kosten al jaren niet meer kon dekken. Met name de BBD Groep, maar ook een aantal andere subsponsors, hielden het evenement overeind. En dat terwijl het toch echt over de gemeentelijke sportprijzen ging. In andere woorden: wel met de veren pronken, maar er niet voor opdraaien.

Wat ons het meest zeer doet, is het feit dat geweldige sporters, teams en vooral ook de sporters met een beperking, de dupe gaan worden van de lokale politieke desinteresse in onze gemeentelijke sportwereld. Een stuk waardering voor een super prestatie en lachende, blije gezichten zijn er dus niet meer bij. Straks zullen alle smoesjes en excuses wel weer uit de hoge hoed gaan komen, maar het feit blijft dat afspraken maken blijkbaar onmogelijk is. Niet verbazingwekkend voor velen helaas.

Nu is de tijd richting 11 januari 2019 ook nog eens tekort om nog een mooi programma in elkaar te draaien. Toch zal het vreemd zijn om de komende feestdagen, voor het kerstdiner en tussen de oliebollen, niet uren te besteden aan deze verkiezing. En ook geen geweldige sessies meer te houden met juryleden en in de nachtelijke uren de montage doen van de presentaties.

Wij willen dan ook iedereen bedanken, die ons alle jaren hebben gesteund en de 31 gehouden edities van het Sportgala tot een succes hebben gemaakt. Maar de grootste dank is aan de sportwereld in Bodegraven-Reeuwijk zelf. Zonder jullie prestaties hadden wij het al sowieso niet zo lang volgehouden. Tot op de velden, zalen, zwembaden etc. Het gaat jullie goed!

Met vriendelijke Sportgroeten,

Namens de organisatie Sportverkiezing Bodegraven-Reeuwijk

John Zonderop

X