anton

Bekende oud-badmeester Anton de Lorijn overleden

Oud-badmeester Anton de Lorijn is gisterenmiddag overleden. Hij is 27 jaar zwemleraar bij Zwembad De Kuil geweest en was tevens een alom bekende Bodegraver. Hij is 73 jaar geworden.
Een bekend gezicht was hij, in Bodegraven. Waar veel Bodegravers hem kenden als ‘Meester Anton’ van Zwembad de Kuil, was hij ook in dienst bij onder andere het Rode Kruis, De Zon, de Vakantiespelen, de Voedselbank en de EHBO.

Door zijn opvallende en alternatieve voorkomen, met zijn grote baard, lange haren en zangkunsten langs de rand van het zwembad, viel hij op. Daarnaast had hij een indrukwekkend karakter en was hij altijd in voor een praatje en groette hij veel Bodegravers. Hij kende er immers ook erg veel, en veel kenden hem. Hij vertelde iedereen “maak wat moois van het leven, geniet ervan!”, zo schrijft zijn vriend Ruud Kooistra. Dit heeft De Lorijn zelf ook gedaan. “Anton zelf heeft ook genoten, van het allergrootste des levens tot de kleinste details, met alle ups en downs die bij dat leven horen.”

Gezondheid

De gezondheid van de Lorijn is de laatste jaren steeds meer achteruit gegaan. “Anton’s longinhoud is minder dan dertig procent en met een hoestbui is dat heel benauwd”, schrijft Kooistra. Hij schrijft ook “dat het leven na zijn operaties niet meer was zoals hij het graag zou hebben en dat het ook niet te ver achteruit mocht gaan. Dat ging het, zeker de laatste tijd, helaas wel.” De Lorijn besloot uit het leven stappen en is 22 mei om 12:00 ‘s middags in het bijzijn van naaste familie overleden.

Geen begrafenis

Er zal geen begrafenis en geen condoleance plaatsvinden van Anton de Lorijn. Hij heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. 

Groet aan de Bodegravers

In het gevoelige stuk dat Kooistra schrijft staat een laatste groet van De Lorijn aan de Bodegravers: “Bedankt allemaal dat jullie mij geaccepteerd hebben in Bodegraven. Ik heb er een prachtige tijd gehad, ik heb wat moois gemaakt van mijn leven hier. Heel veel dank, het ga jullie goed en nogmaals, maak wat moois van het leven, geniet ervan!”

Foto: Ruud Kooistra

Door: Anne van SchothorstX